Pazar günü Ankara ve İzmir’de oynanan play-out maçları sonucunda ODTÜ Falcons ile Ankara Cats, 2011 – 2012 sezonu için Kulüpler 1.Ligi’nde kalmayı garantiledi. Ankara 19 Mayıs Stadı Dış Sahalar’da Koç Stallions’ı ağırlayan Falcons sahadan 19 – 12’lik skorla galip ayrıldı.

Koç Stallions’ın Amerikalı oyuncularından yoksun çıktığı karşılaşmada normal sezonu yedinci bitiren ODTÜ, bu skorla ligde kalırken, 2.Lig’de B grubunu namağlup lider bitiren Stallions, 1.Lig’e çıkma umutlarını bir sonraki sezona bıraktı.

Buca Kuruçeşme Stadı’ndaki İzmir Efeleri’yle karşılaşan Ankara Cats ise İzmir ekibini 36 – 12 yenerek ligde kaldı. 1.Lig’i galibiyet almadan tamamlayan Ankara Cats, bu sonuçla bu sezon ki ilk galibiyetiyle ligde kaldı.

Kuruluşunun ilk yılında play-out oynama başarısı gösteren İzmir Efeleri ise önümüzdeki sezon tekrardan birinci lige çıkmaya çalışacak.

Bu skorlarla Kulüpler 1.Ligi’nde yer alan takımlar değişmezken, önümüzdeki sene 2.Lige katılacak yeni takımlarla birlikte liglerde nasıl bir düzenlemeye gidileceği henüz netleşmiş değil.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz sezon play-out oynayan DAÜ Crows, 1.Lig’e yükselme başarısı göstermiş, bu sezon Koç Stallions adıyla mücadele eden Yıldız Stallions ise 2.Lig’e düşmüştü.

Geçtiğimiz sezon play-out oynayan Hacettepe Red Deers ise Sakarya Tatankaları’na 57 – 8’lik galibiyetiyle 1.Lig’e yükselme şansı tanımamıştı.

Yazan: Haber Servisi