Miami Dolphins’in quarterback’i Chad Pennington, 11 yıllık NFL kariyerine önümüzdeki sezon için ara vereceğini açıkladı. Sahada olmak yerine diğer seçeneklerini değerlendireceğini söyleyen Pennington, 2011 yılında FOX Sports’un yorumcularından olacağını belirtti.

“Bir yıl ara veriyorum ve bu arada sağlığıma kavuşup, FOX Sports için çalışacağım.” diyen tecrübeli oyuncu, “Sonrasında şartları değerlendirip fiziksel durumuma bakacağım.” açıklamasını yaptı.

35 yaşındaki oyun kurucu 11 yıllık kariyeri boyuncu çoğu oyuncudan fazla sakatlık yaşadı ancak sakatlıklardan sonra yaptığı geri dönüşlerle daima adından söz ettirmeyi başardı. Pennington’ın kariyerinde iki tane “Yılın En İyi Geri Dönüş Yapan Oyuncusu” ödülü bulunuyor.

Tecrübeli oyuncu son olarak 2009 sezonunda omzundan yaşadığı sakatlıktan ötürü sadece üç maça çıklabilmişti. 2010 sezonunun ilk maçında tekrardan ciddi bir omuz sakatlığı yaşana Pennington bu yazda basketbol oynarken ciddi bir sakatlık geçirmişti.

Basketbol oynarken ayağında çapraz bağları yırtan ve ameliyat olan Pennington yaptığı açıklamada, “Aptalca bir hareketti. Mart ayında şehirde bazı hayır işlerine katıldığım sırada biraz basketbol oynamak istediğim ve bağlarımı yırttım. O sıralar Amerikan futbolu oynamıyordum ve omzumu iyileştirmek için terapide olduğum için ciddi idmanlar da yapmıyordum.” dedi.

Ciddi idmanlar yapmadığı için bacaklarının basketbol oynamak için hazır olmadığını söyleyen Pennington, en son üniversitede bir basketbol maçında yer aldığını bu yüzden yaptığı hareketin aptalca olduğunu söyledi.

Kariyeri boyunca omzundan ciddi ameliyatlar geçiren ve hiçbir zaman güçlü kolu olan bir QB olarak anılmayan Pennington’ın bu kararı çoğu yorumcu tarafından kariyerinin bu noktasında yapacağı en iyi hamle olarak yorumlanıyor.

Chad Pennington’ın omzundan ve ayağından geçirdiği ameliyatlar ile birlikte vereceği bir yıllık aranın sonrasında NFL’e geri dönüş yapıp yapamayacağını hep beraber göreceğiz.

2006 ve 2008 yıllarında iki defa en iyi geri dönüş yapan oyuncu alarak NFL tarihinde bunu başaran ikinci oyuncu olmuştu. Daha önce Arizona Cardinals ve San Francisco 49ers formaları giyen running back Garrison Hearst 1995 ve 2001 yıllarında bu ödülü almıştı.

Yazan: Haber Servisi