Ve beklenen oldu, Tennessee Titans, 2006 NFL Draftı’nda üçüncü sıradan seçtiği ancak uzun süredir performansından memnun olmadığı QB Vince Young’ı önceden açıkladığı gibi serbest bıraktı. Titans’ın sahibi Bud Adams, sekiz ay önce takımın Young’ı ya takas edeceğini ya da serbest bırakacağını açıklamıştı.

Titans’da beş sezon geçiren Vince Young’ın çıktığı maçlarda 30 galibiyet 18 mağlubiyet ve bir playoff mağlubiyeti bulunuyor. Young’ın kariyeri boyunca ligin elit takımlarına karşı çıktığı maçlarda başarı gösterememesi onun çalışma etiğinin ve liderliğinin sorgulanmasına sebep oluyordu.

Tennessee ekibiyle son sezonunu 21 Kasım 2010’da sakatlanarak, sezonu sakat oyuncular listesinde geçirerek tamamlayan Young’ın Titans kariyeri aslında o gün son bulmuştu. Vince Young’ın tüm takım önünde shoulder pad’ini fırlatması bardağı taşıran son damla olmuştu.

Titans’ın genel menajeri yaptığı açıklamada “Ocak ayında söylediğimiz gibi bizim için quarterback pozisyonunda yeni bir yöne doğru gitmenin zamanı gelişmişti ve bunu yaptık” dedi.

Vince Young’ın lokavtın kalmasından birkaç gün sonra takımdan kesilmesi, Titans’ı, 28 yaşındaki oyuncuya 4.25 milyon dolar prim ödemekten kurtarmış oldu.

Titans, bu sene draftın ilk turunda Jake Locker’ı seçmiş ve yoluna genç oyuncuyla devam etme kararı almıştı.

Öte yandan geçtiğimiz haftalarda Titans’da veteran QB Kerry Collins’in emekliğini açıklaması Tennessee ekibini yeni bir tecrübeli oyun kurucu aramaya itti. Şuan için Matt Hasselbeck ile el şıkışan Titans’ın önümüzdeki günlerde anlaşmayı resmi olarak açıklaması bekleniyor.

Yazan: Haber Servisi