Running back’i Reggie Bush’u Miami Dolphins’e gönderen New Orleans Saints, Bush’un boşluğunu doldurması için serbest oyuncu konumunda olan San Deigo Chargers’ın running back’i Darren Sproles’ ile anlaştı.

NFL Network’den Jason LaCanfora yaptığı açıklamada Sproles ile Saints arasındaki anlaşmanın dört yıllığına 14 milyon dolar değerinde olduğunu ve bunun 6 milyon dolarının garanti para olduğunu bildirdi.

New Orleans Saints head koçu Sean Payton yaptığı açıklamada “Bence Sproles’ istisnai bir yetenek. O çok yönlü ve dinamik bir oyuncu” yorumunda bulundu. Etkili koşu oyunlarının yanında San Diego’nun kick returner’ı olan Sporles 2005 yılından beri return’lerde toplam 1,000 yardın altına düşmedi.

Pas oyunlarında da oldukça etkili bir tehdit olan Sproles’ın altı yıllık NFL kariyerinden 1,400 pas yardı ve 11 pas touchdown’ı bulunuyor. Payton, yaptığı açıklamada Reggie Bush’un yerini ancak Sproles gibi çok yönlü bir oyuncuyla doldurabileceklerini belirtmekten kaçınmadı.

2006 yılında hiçbir maçta forma giymeyen Sporles, o yıl dışındaki dört sezonda Chargers’ın efsanevi running back’i LaDainian Tomlinson’ın yedekliğini yapmıştı. Geçtiğimiz sezon başından Tomlinson’ın ayrılmasından sonra Chargers’ın draftta Ryan Matthews’ı seçmesiyle Sproles tekrardan benche mahkum olmuştu.

28 yaşındaki oyuncu New Orleans’da koşu oyununda topları Pierre Thomas ve çaylak Mark Ingram ile paylaşacak.

Yazan: Haber Servisi