NFL’de son günlerde yaptığı flaş transferle gündemden düşmeyen Philadelphia Eagles, serbest oyuncu DE Cullen Jenkins ile beş yıllık sözleşme imzaladı ve defensive tackle’ı Brodrick Bunkley’i takasla Clevelend Browns’a gönderdi.

Brodrick Bunkley karşılığında, Browns’dan 2012 NFL Draftı beşinci tur seçim hakkını alan Philadelphia Eagles, Jenkins ile birlikte bu yaz beşinci büyük transferine imza attı. Eagles daha önce, Jason Babin, Dominique Rodgers-Cromartie, Vince Young ve Nmandi Asomugha’yı kadrosuna katmıştı.

Cullen Jenkins transferi ile ilgili açıklamalarda bulunan Eagles genel menajeri Howie Roseman, “Jenkins, bizim takıma katma imkanımız olmadığını düşündüğümüz bir oyuncuydu. Geçtiğimiz birkaç günde gelişen olaylar sonrası karşımıza çıkan fırsatları değerlendirdik.” dedi.

30 yaşındaki Cullen Jenkins, altı sezondur Green Bay Packers forması giyiyordu. Geçtiğimiz sezon Packers ile Super Bowl şampiyonluğu yaşan Jenkins, 11 maçta forma giymiş ve sezonu 18 tackle, 7 sack ile tamamlamıştı.

Packers ile altı sezonda 66 maça çıkan Jenkins’in toplamda 194 tackle’ı ve 29 sack’i bulunuyor.

Howie Roseman yaptığı açıklamada yeni savunma koçları Juan Castillo’nun yönetiminde, Jenkins’in önemli bir role sahip olacağını söyledi.

Birçok oyuncunun menajerinin kendisi ile iletişime geçtiğini söyleyen Roseman, şuanda bir sürü oyuncunun Eagles forması giymek istediğini dile getirdi.

“Oyuncular organizasyonumuz yüzünden ve Andy Reid gibi bir head koça, Michael Vick gibi bir quarterback’e sahip olduğumuzdan dolayı Philadelphia’ya gelmek istiyor.” açıklamasını yaptı.

Şuan için en büyük merak konusu, önümüzdeki günlerde Eagles yeniden büyük transferlere imza atıp atmayacağı. Anlaşılan o ki Roseman’in açıklamalarına göre ilerleyen günlerde Eagles’da yeni yıldızlar görebiliriz…

Yazan: Haber Servisi