Bu hafta kadrosuna Dominique Rodgers-Cromartie, Jason Babin ve Vince Young’ı katan Philadelphia Eagles transfere doymuyor. Eagles, Nnamdi Asomugha ile anlaşarak, ligin en gözde serbest oyuncusunu kadrosuna katmış oldu.

Philadelphia Eagles ise beş yıllığına 60 milyon dolara anlaşan Nmandi Asomugha, Oakland Raiders’dan ayrılırken çoğu takımın ilgisini çekmişti. Yıldız cornerback’i kadrosuna katmak isteyen takımların başında New York Jets geliyordu.

Asomugha ise Jets’de Darrell Revis ile ikili olmak yerine Eagles’da dört defa Pro Bowl olma onuru yaşamış olan Asante Samuel ve yeni transfer Rodgers-Cromartie ile NFL’in en iyi secondary’sini oluşturmayı tercih etti.

Geçtiğimiz yıl pas savunması konusunda ciddi sıkıntılar yaşayan Eagles, playoffların ilk turunda Green Bay Packers’a da üç pas touchdown’ı yapma izni vermişti. Eagles, Asomugha hamlesiyle şampiyonluğun en önemli adayları arasına girmiş oldu.

Eagles’dan 25 milyon dolar garanti para alacak Nmandi Asomugha ve diğer transfelerle ile ilgili konuşan head koç Andy Reid, “Bu muhteşem planı gerçekleştirmek için genel menajer Howie ve takım başkanı Joe Banner çok çalıştı. İkisi de uyku uyumadı ama takımızı ve Philadelphia şehrini muhteşem oyuncularla ödüllendirdiler.” dedi.

Oakland Raiders ile sekiz sezon geçiren Asomugha, şuanda en iyi serbest oyuncu olarak nitelendiriliyordu. 2006 yılında kariyerinin en iyi rakamı olan sekiz interception yapan yıldız oyuncu, 2008, 2009 ve 2010 sezonlarında Pro Bowl seçilmişti.

Ayrıca 2008 ve 2010 yıllarında All-Pro birinci takımına seçilen Asomugha’yı almak için New York Jets ve Dallas Cowboys gibi yüksek profilli takımlar salary cap’lerini boşaltmaya çalışıyorlardı.

Yazan: Haber Servisi