NFL’de transfer piyasası tarihinin en hareketli günlerinden birini yaşarken New England Patriots da pastadan pay sahibi oldu. Ligin en istikrarlı takımlarından Patriots, Washington Redskins’in sorunlu yıldızı Albert Haynesworth’u kadrosuna kattı.

Ligin en büyük kontratlarından birine sahip olan, iki defa All-Pro seçilen defensive tackle Albert Haynesworth, 2013 NFL Draftı’nın beşinci turu seçim hakkı karşılığında Washington’dan New England’ın yolunu tuttu.

2008 sezonunun sonunda büyük ümitlerle ve oldukça büyük bir kontratla Tennessee Titans’dan Washington Redskins’e gelen Haynesworth, kondisyon sorunları ve hukuksal problemlerle geçen iki sezonluk Redskins macerasının ardından Patriots’da ikinci bir şans elde edecek.

İki sene önce serbest oyuncu piyasasının açılışının ilk saatlerinde Washington Redskins ile 100 milyon dolarlık anlaşma imzalayan Haynesworth, Redskins kariyerinde sadece 20 maça çıkabilmişti.

20 maçta 6.5 sack yapabilen Haynesworth’un performansı kontratındaki beklentileri karşılamazken, yıldız oyuncunun aldığı 41 milyon dolar garanti paranın karşılığını verememesi ve takım içi sorunlar çıkarması eleştirileri oklarının kendisine yönelmesini sağlamıştı.

Albert Haynesworth ismi, serbest oyuncu transferlerinde NFL tarihinin en büyük hatalarından biri olarak nitelendirilmeye başlanmıştı.

30 yaşındaki oyuncunun yeni adresi aynı zamanda kendisi için en doğru adres ve büyük bir şans olarak gösteriliyor. Patriots, Super Bowl yüzükleri bulunan ve sorunlu yıldızları yola getirmesiyle tanınan Bill Belichick ile çalışacak olan Haynesworth’un bu son şansını nasıl değerlendireceğini hep beraber göreceğiz.

Bill Belichick daha önce Haynesworth gibi sorunlu yıldızlar olan Randy Moss ve Corey Dillion gibi yıldızlara koçluk yapmış ve bu oyuncuları kariyerlerinin zirvesine çıkarmıştı. Bakalım lig tarihinin en iyi ama en sorunlu defensive tackle’larından biri olan Haynesworth, Patriots’da Moss ve Dillion gibi başarılı olabilecek mi…

Yazan: Haber Servisi