Lokavtın kalkmasıyla birlikte yoğun günler geçiren NFL’de Baltimore Ravens, 2011 yılı kadrosunu şekillendirmeye zaman kaybetmeden başladı. İlk olarak offensive lineman’i Marshal Yanda’ya beş yıllığına 32 milyon dolarlık bir kontrat vererek serbest oyuncusunu takımda tutan Ravens ardından birçok isimle yollarını ayırdı.

Salary cap’inde boşluk açmak için harekete geçen Baltimore Ravens genel menajeri Ozzie Newsome uzun yıllardır takımda forma giyen dört veteran yıldızı serbest bıraktı.

Baltimore’un takımdan gönderdiği isimlerin arasında, Pro Bowl olma onuru yaşamış tight end Todd Heap, tecrübeli WR Derrick Mason, nose guard Kelly Gregg ve RB Willis McGahee bulunuyor.

Marshal Yanda’nın takımda tutulması büyük bir başarı olarak gösterilirken, önemli veteranların takımdan gönderilmesinin Ravens’da nasıl bir etki yaratacağını sezon başlar başlamaz göreceğiz.

Takımdan ayrılan isimlerle ilgili açıklamalar yapan head koç John Harbaugh, “Bu salary cap’in bir gerçeği. Şuan içinde bulunduğumuz bu ve takım için en iyisi neyse onu yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Takımdan kesilen 37 yaşındaki Derrick Mason, ilerleyen yaşına rağmen geçtiğimiz sezon 16 maçta 61 defa pas yakalamış, 802 yard kat etmiş ve yedi touchdown yapmıştı. 2006 sezonundan beri Ravens forması giyen Mason, Baltimore’da geçirdiği altı sezonda hiç maç kaçırmamış ve dört sezonda 1000 yard üstü pas tutmuştu.

Ligin en tecrübeli tight end’lerinden biri olan Todd Heap ise 2002 sezonundan beri Ravens forması giyiyordu. Ravens formasıyla 133 maça çıkan Heap, 5492 yard pas tutmuş ve 65 touchdown yapmıştı.

Üç sezon öncesine kadar ligin en iyi running back’lerinden biri olarak gösterilen Willis McGahee ise son üç sezonda sakatlıklardan dolayı Ray Rice’ın gölgesinden kurtulamayarak eski günlerini artıyordu. McGahee buna rağmen son üç sezonda 25 touchdown koşusu yapmayı başarmıştı.

Yazan: Haber Servisi