Ruhsatsız silah bulundurma suçundan dolayı 20 ay hapis yatan New York Giants’ın eski yıldız wide receiver’ı Plaxico Burress, New York Jets formasıyla iki sezon sonra NFL’e geri dönüyor. Bugün Jets tarafından yapılan açıklamada yıldız oyuncuyla bir yıllık anlaşmaya varıldığı açıklandı.

12 Ağustos’da 34 yaşına girecek olan Burress, 2008 yılında Giants’a Patriots karşısında Super Bowl’u getiren touchdown’ı yaparak Giants taraftarlarının en çok sevdiği oyunculardan biri haline gelmişti.

Ancak o sezonun ardından New York’da bir gece kulübünde belindeki silah ateş alıp kendisi vuran Burress, silahın ruhsatsız olduğu anlaşılınca 1.5 senelik hapis cezasına çarptırılmıştı. Şimdi Jets, Plaxico Burress’den, 18 ay hapis yatıp muhteşem bir geri dönüş yapan Michael Vick gibi bir geri dönüş yapmasını bekleyecek.

Hapis cezasından öncede kendisiyle ilgilenen Jets ile anlaşan Plaxico Burress ile eski takımları New York Giants ile Pittsburgh Steelers da ilgileniyordu.

Transfer haberini Twitter’dan “Doğu yakası ben geliyorum!” diye duyuran Plaxico Burress’e ilk cevap Jets quarterback’i Mark Sachez’den geldi. Burress’e kadroya hoş geldin diyen Mark Sanchez, kontratını yenileyen Santonio Holmes ile birlikte yeni bir silaha daha sahip olmuş oldu.

ESPN’in haberine göre Jets’den üç milyon dolara yakın garanti para alacak olan Plaxico Burress’un 2011 sezonunda nasıl bir performans sergileyeceği, NFL çevrelerinde en çok merak edilen konu olacak.

Aynı haberde San Francisco 49ers ile görüşmek için Los Angeles’da bulunan Plaxico Burress’un Jets’den haber alır almaz bu görüşmeyi iptal ettiği de belirtildi.

Öte yandan Plaxico Burress’ın Jets ile anlaşması Jets’in bir diğer wide receiver’ı Braylon Edwards ile kontrat yenilemeyeceği anlamında da yorumlanıyor.

Plaxico Burress’un NFL kariyerinde Steelers ve Giants formalarıyla çıktığı 128 maçta 7845 receiving yard ve 55 touchdown’ı bulunuyor.

Yazan: Haber Servisi