NFL’in en tecrübeli quarterback’lerinde Kerry Collins, geçtiğimiz hafta 16 yıllık NFL kariyerine son noktayı koyduğunu açıkladı. Menajeri aracılığıyla açıklamada bulunan Collins neden böyle bir karar aldığını belirtti.

38 yaşındaki oyuncu, “Geride bıraktığımız aylarda birçok içgözlemde bulundum ve halen Pazar günleri sahaya çıkma tutkum olsa da ancak bir sonraki sezon için yeterli hazırlık yapma isteğimin pozisyonum için yeterli olmadığına karar verdim” dedi.

Mart ayında kontratı biten ve serbest oyuncu konumuna gelen tecrübeli oyuncu geçtiğimiz ay halen oynamak istediğini söylemişti. Collins’in emekliliğinin ardından Tennessee Titans’ın kadrosunda QB olarak sadece bu sene 8.sıradan draft ettikleri Jake Locker ve geçtiğimiz yıl 6.turdan draft ettikleri Rusty Smith bulunuyor.

Titans, daha önceden lockout biter bitmez performansından memnun olmadığı Vince Young’ı ya takas edeceğini ya da serbest bırakacağını açıklamıştı.

Kerry Collins geçtiğimiz sezonu Vince Young ile değişmeli olarak tamamlamıştı. 21 Kasım’da sakatlanarak sezonu kapatan Young’ın ardından ilk 11’e yerleşen Collins iyi bir performans gösterse de Titans’ın son altı maçından beşini kaybetmesinin önüne geçememişti.

Titans koçu Mike Munchak yaptığı açıklamada “Kerry’nin muhteşem bir NFL kariyeri oldu ve geçtiğimiz beş yıl boyunca bizimle olduğu için çok şanslıyız” diye konuştu. Munchak “Onunla çalışmaktan büyük zevk aldım. O bu oyunu seven gerçek bir profesyonel. Çalışma etiği ve kendini adamışlığı takım arkadaşlarına bu ligde başarılı olmaları için büyük bir örnek oldu.” dedi.

Kariyerinde 195 maça çıkan Collins bu maçlarda pas denemelerinin yüzde 55.8’inde başarılı oldu ve 40,441 yard pas, 206 touchdown pası ile 195 interception attı.

Carolina Panthers tarafından 1995 NFL Draftı’nın beşinci sırasından seçilen Collins aynı zamanda New Orleans Saints, New York Giants ve Oakland Raider formaları da giydi. Başarılı oyuncu ilk 11 oyuncusu olarak dört defa takımını playofflara taşımayı başardı.

1996 senesinde Carolina Panthers ile NFC Finali oynayan Collins, 2000 yılında ise New York Giants ile Super Bowl’da boy göstermişti.

“Mike Munchak ve Tennessee Titans’a gelecek için her şeyin en iyisini diliyorum. Onlarla fantastik bir beş yıl geçirdim.” diyen Kerry Collins 2008 yılında Vince Young’ın sakatlığı sonrasında 15 maçta ilk 11’de forma giymiş ve Titans’ı sürpriz bir şekilde sezonu 13 galibiyet ve üç mağlubiyet ile bitirmesine katkıda bulunarak herkesin takdirini kazanmıştı.

Yazan: Haber Servisi