Transferi yılan hikayesine dönen Kevin Kolb sonunda kendisini uzunca bir süredir transfer etmek isteyen Arizona Cardinals’a takas oldu. Cardinals, Kevin Kolb karşılığında Philadelphia Eagles’a cornerback’i Dominique Rogders-Cromartie ile birlikte 2012 NFL Draftı ikinci tur seçim hakkını gönderdi.

Geçtiğimiz sezona, üç yıldır yedekliğini yaptığı Donovan McNabb’in Washington Redskins’e gitmesi sonrasında ilk 11’de başlayan Kevin Kolb, sezonun ilk maçında beyin sarsıntısı geçirerek formasını Michael Vick’e kaptırmıştı. Daha sonra Vick’in üstün performansı sebebiyle ilk 11’e yerleşemeyen Kolb, dördüncü sezonunu da yedek olarak tamamlamıştı.

Arizona Cardinals ise Kurt Warner’ın 2009 yılında emekliye ayrılmasının ardından onun yerine geçebilecek bir QB arıyordu. Matt Leinart ve Derek Anderson’dan aradığını bulamayan Cardinals lokavt öncesinde bile Kevin Kolb’u kadrosuna katmak istiyordu.

Önümüzdeki ay 27 yaşına girecek olan Kevin Kolb’un takas ardından Cardinals ile beş yıllığına 63 milyon dolarlık bir anlaşma imzalayacağı açıklandı. Kontratın 23 milyon dolarının ise garanti olacağı belirtildi.

2011 NFL Draftı’nda yun kurucuya en çok ihtiyacı olan takımlardan biri olan Arizona Cardinals’ın bir QB seçmemesi adeta Kevin Kolb takasının habercisi olmuştu.

Arizona ekibinin yıldız wide receiver’ı Larry Fitzgerald uzun süredir takımda lider bir QB olmamasından ötürü yaşadığı sıkıntıları dile getiriyordu. Bu hamle ile birlikte Fitzgerald ve Cardinals aradığı lider QB’yi bulduğunu düşünüyor.

2007 yılında Phildelphia Eagles tarafından NFL Draftı’nın ikinci turundan seçilen Kevin Kolb, dört yıllık Eagles kariyerinde sadece yedi maça ilk 11’de başlamasına rağmen eline geçirdiği şansları iyi değerlendirerek herkesin beğenisini kazanmıştı.

Kolb, 2009 sezonunun ikinci ve üçüncü haftasında McNabb’in sakatlığında ilk 11’de kendine yer bulmuş ve bu iki maçta 300 yardın üstünde pas atarak, NFL tarihinde ilk 11’de çıktığı ilk iki maçta bunu başaran ilk isim olmuştu.

Öte yandan geçtiğimiz sezon Michael Vick’in başarılı performansı ardından Kolb’u takasta kullanmak isteyen Eagles ise 2009 yılında Pro Bowl olmuş cornerback Rodgers-Cromartie’yi kadrosuna katmış oldu.

Kevin Kolb, dört yılda Eagles formasını 20 defa giyerken bu maçlarda 2082 yard pas 11 touchdown pası, bir touchdown koşusu ve 14 interception ile oynamıştı.

Geçtiğimiz yıl pas savunmasında tarihinin en kötü yıllarından birini geçiren Eagles, bu hamleyle beraber dört defa Pro Bowl olan yıldız CB’i Asante Samuel’in karşısına Rodgers-Cromartie’yi koyarak ligin en iyi CB ikililerinden birine sahip olmuş oldu.

Yazan: Haber Servisi