Indianapolis Colts, yıldız quarterback’i Peyton Mannin’in kontratını beş yıllığına 90 milyon dolara uzattı. Yeni kontratın 69 milyon dolarının ilk üç senede ödeneceği açıklandı. Henüz sakatlığı devam eden Manning ise idmanlara başlayabilmiş değil.

NFL tarihinde dört defa MVP seçilen tek oyuncu olan 35 yaşındaki Peyton Manning yeni kontratıyla kariyerini Indianapolis Colts formasıyla tamamlayacak gibi gözüküyor. Colts’un sahibi Jim Irsay yaptığı açıklamada Manning ile kontrat yenilediklerinden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

“Peyton ile kontrat yenilemek organizasyonumuzun ana hedefiyle ve gerçekleştiği için çok mutluyuz.” diyen Irsay anlaşılan miktarın kulüp açısından mutluluk verici olduğunu dile getirerek, “Bu anlaşmanın salary cap dostu bir anlaşma olduğunu ve bize transferler için esneklik vereceğini düşünüyoruz.” dedi.

Eski kontratında bir yıl kalan Peyton Manning’in bu sene 23.1 milyon dolar kazanması gerekiyordu ancak uzun vadeli kontrata evet diyen Manning, bu kontratla birlikte maaşında indirime gidip bu sezon 16 milyon dolar kazanacak.

Peyton Manning’in 12 sezondur formasını giydiği Colts’da ücretinde yaptığı bu fedakarlık takımının running back Joseph Addai ile de sözleşme yenilemesini sağlamış oldu.

Colts’da Peyton Manning’in yeni kontratı uzun süredir gündemi meşgul ediyordu. Jim Irsay, Patriots’ın yıllık ortalama 18 milyon dolara Tom Brady ile kontrat uzatmasının ardından, Manning’i ligin en çok kazanan oyuncusu yapacağı sözünü vermişti. Ancak Peyton Manning böyle bir unvan istemediğini dile getirmişti.

Indianapolis Colts formasıyla 208 maça çıkan ve 12 sezondur maç kaçırmayan Peyton Manning kariyerinde 54828 pas yardı, 399 touchdown pası ve 17 koşu touchdown’ı bulunuyor.

Yazan: Haber Servisi