Yeni transferle kadrosunu güçlendirmeye devam eden Chicago Bears, koşu hücumunu ve defensive line’ını Marion Barber ve Amobi Okoye ile güçlendirdi. Bears, Marion Barber ile iki, nose tackle Okeye ile bir yıllık sözleşme imzaladığını açıkladı.

Kariyerinin altı sezonunu Dallas Cowboys forması altında geçiren Marion Barber, bu altı sezonda takımına toplamda 4358 koşu yardı, 47 koşu touchdown’ı, 1280 receving yard ve altı receiving touchdown kazandırmıştı.

Geçtiğimiz sezona kadar ligin en iyi running back’lerinden biri olarak adlandırılan “Canavar” lakaplı Marion Barber, geçtiğimiz sezon yaşadığı düşüşle Cowboys’un bir diğer running back’i Felix Jones’un gerisine düşmüştü.

Böylece bu hafta Dallas Cowboys tarafından Pro Bowl wide receiver Roy Williams ile birlikte serbest bırakılan Barber, Chicago Bears ile anlaşarak Williams ile tekrardan buluşmuş oldu. Roy Williams, Cuma günü Chicago Bears ile anlaşmıştı.

Öte yandan Bears’ın bir diğer transferi Amobi Okeye geçtiğimiz sezon Houston Texans’da kariyerinin en iyi sezonunu geçirip 44 tackle ve üç sack ile sezonu tamamlamıştı.

2007 NFL Draftı’nda 10.sıradan Texans tarafından seçilen Okoye, 19 yaşında draft edilmiş ve NFL tarihinde ilk turdan seçilen ilk oyuncu olmuştu.

Okeye’nin performansına rağmen geçtiğimiz sezon bir çok kategoride ligin dibinde yer alan Texans savunması bekleneni vermemiş ve Houston ekibi sekiz draft hakkının altısını defensive line oyuncularından yana kullanarak yeni bir yapılanmaya gitmişti.

Texans’ın yeni savunma koordinatörü Wade Philips Shaun Cody ev Earl Mitchell’ı nose tackle olarak kullanmayı plandığını açıklayarak Okeye’yi gözden çıkarmıştı.

Chicago Bears’da dış transferde bunlar yaşanırken iç transferde ise cornerback Corey Graham ile bir yıllığına sözleşme yenilendiği ancak guard Herman Johnson’ın serbest bırakıldığı açıklandı.

 Yazan: Haber Servisi