Bu sene St. Louis Rams ile Chicago Bears arasında oynanması planlanan Hall of Fame maçı, NFL yönetimi tarafından lokavt gerekçesiyle iptal edildi. Lokavtı sona erdirecek geçici toplu sözleşme takım sahipleri tarafından onaylarken oyuncular tarafından halen onaylanması ligi böyle bir karar almaya itti.

Rams ve Bears’ın normalde bu hafta sonu hazırlık kampını açıp 7 Ağustos’da Canton, Ohio’da oynanacak maça hazırlanması bekleniyordu. NFL Başkanı Roger Goodell, yaptığı açıklamada maçın, Rams ve Bears’ın hazırlanmasına yetecek süre olmadığı gerekçesiyle iptal edildiğini bildirdi.

“Zaman oldukça kısa” diyen Goodell, “Malesef bu sene Hall of Fame maçı oynanmayacak” dedi. Goodell aynı zamanda bu sene Şöhretler Müzesi’ne giriş yapacak isimler için düzenlenecek seremonin planlandığı gibi 6 Ağustos’da gerçekleşeceğini açıkladı.

Bu seneki Şöhretler Müzesi sınıfı Deion Sanders, Marshall Faulk, Shannon Sharpe ve Richard Dent gibi efsane isimleri içeriyor.

Pro Football Hall of Fame organizasyonu Perşembe günü yaptığı açıklamada hayal kırıklığına uğradıklarını dile getirirken bu kararın hem kendilerine hem de Canton şehrini ekonomik olarak oldukça kötü etkileyeceğini belirtti.

Her ne kadar hazırlık maçı niteliğinde olsa da oldukça ilgi gören Hall of Fame maçının iptali Amerikan futbolu severleri oldukça üzdü.

Geçtiğimiz yıl Dallas Cowboys ile Cincinnati Bengals arasında oynanan maç Cowboys’un eski WR’ı Terrell Owens’ın ilk defa Bengals forması giydiği maç olduğu için çok büyük ilgi görmüştü.

Yazan: Haber Servisi