Geçtiğimiz yaz büyük beklentilerle Philadelphia Eagles’dan Washington Redskins’e giden Donovan McNabb hayal kırıklıklarıyla dolu bir sezonun ardından Minnesota Vikings’e takas oldu. Vikings, Donovan McNabb için 2012 NFL Draftı’nda altıncı tur seçim hakkını Redskins’e verdi.

Bu hamleyle birlikte Brett Favre’ın emekliliğini açıklamasının ardından Vikings’de oluşan tecrübeli QB eksikliği giderilmiş oldu. Hatırlanacağı üzere Vikings, NFL Draftı’nda Christian Ponder’ı seçmiş ancak bu seçim taraftarlar tarafından büyük tepki görmüştü.

Ponder’ı ilk haftadan itibaren ilk 11’de sahaya sürmeyi planlayan Vikings’in bu planları lokavt sebebiyle çaylak oyuncunun yeterince hazırlanamaması yüzünden suya düşmüştü.  Vikings’de kendini Redskins ve Eagles’a karşı tekrardan ispatlama şansı bulacak McNabb’in aynı zamanda Ponder’a mentörlük yapması bekleniyor.

Şuan için McNabb ve Vikings için tek soun tecrübeli oyuncunun dev kontratı olarak gözüküyor. Sezon içinde Redskins ile beş yıllığına 78 milyon dolarlık bir anlaşma imzalayan McNabb’in bu kontratında indirime gitmesi bekleniyor.

Minnesota Vikings’in McNabb’in kontratını karşılayacak yeterli salary cap’i bulunmadığı için önümüzdeki günlerde tarafların yeni bir sözleşme imzalayacağı konuşuluyor.

Geçtiğimiz yıl kariyerinin en kötü sezonunu geçiren Donovan McNabb, iki defa benche çekildiği sezonu 13 maçta sadece 14 touchdown pası atarak tamamlamıştı. Ayrıca 15 interception atan McNabb bu alan kariyerinin en kötü rakamlarına ulaşmıştı.

Redskins ile geçirdiği bir sezonda yıldızı head koç Mike Shanahan ve hücum koçu Kyle Shanahan ile bir türlü barışmayan McNabb’in kariyeri hiç olmadığı kadar kötü gitmeye başlamış ve adı uzunca süreler takas dedikodularında yer almıştı.

Yazan: Haber Servisi