Miami Dolphins, dokuz yıl sonra bir kez daha New Orleans Saints’den Heisman Kupası sahibi bir running back’i takas yoluyla kadrosuna kattı. Saints’in sansasyonel yıldızı Reggie Bush, bugün gerçekleşen takas ile Miami’nin yolunu tuttu.

NCAA’den NFL’e büyük beklentilerle gelen ancak üniversitedeki kariyerinin gölgesinden bir türlü kurtulamayan Reggi Bush, Miami Dolphins’e takas yoluyla giderken iki yıllığına 10 milyon dolarlık bir sözleşmeye de imza attı.

Kadrosunda Ronnie Brown, Ricky Williams gibi iki yıldız running back bulunduran Dolphins, bu oyuncuların sakatlıkları yüzünden bir türlü koşu hücumunda istikrarı sağlayamıyordu. Dolphins bu sene draftın ikinci turunda Kansas State’den RB Daniel Thomas’ı seçmişti.

2002 yılında New Orleans Saints’den Ricky Williams’ı kadrosuna katan Dolphins o sezon Williams’ın 1853 yard koşmasıyla aradığı running back’i bulduğunu düşünmüştü ancak Miami ekibi o tarihten beri henüz bir playoff galibiyeti alabilmiş değil.

Öte yandan New Orleans’da bir türlü istenen düzeye gelemeyen ve son yıllarda sakatlıklarla da boğuşan Reggie Bush, her şeye rağmen Saints taraftarları arasında çok sevilen bir oyuncu olmuştu.

Katrina kasırgası sonrasında New Orleans’ın yüzlerinden biri olan Bush, iki sezon önce Saints formasıyla Super Bowl şampiyonluğu da yaşamıştı.

Bu sene Saints’i NFL Draftı’nın ilk turundan RB Mark Ingram’ı seçmesine oldukça tepki gösteren Reggi Bush, New Orleans’daki günlerini tamamladığına dair, Twitter sayfasında bir mesaj yayınlamıştı.

Takası sonrasında yine Twitter sayfasından hayranlarına seslenen Reggie Bush, “Değişim hiçbir zaman kolay değildir ancak Miami’de özel bir şeyler ortaya koymak istiyorum ve yeni formasmı giymek için sabırsızlanıyorum” dedi.

New Orleans halkına da destekleri için teşekkür eden Bush, “New Orleans şehrinin her zaman kalbimde bir yeri olacak. Sizi seviyorum, siz benim ailemsiniz ve iyi zamanlarımızı asla unutmayacağım. New Orleans Saints’e için en iyisini diliyorum ve her zaman sizin bir taraftarınız olacağım. Takımı, koçları ve tarafları çok özleyeceğim!” dedi.

26 yaşındaki Reggie Bush’un beş sezonluk kariyerinde 524 koşu yardı, 17 koşu touchdown’ı, 2142 receiving yardı ve 12 receiving touchdown’ı bulunuyor.

Yazan: Haber Servisi