Geçtiğimiz sezon Super Bowl’un kapısından dönen Chicago Bears, NFC Finali’nde oyunu terk etmesiyle büyük eleştirilere maruz kalan oyun kurucusu Jay Cutler’a yeni bir silah verdi. Bears, Dallas Cowboys’dan WR Roy Williams’ı kadrosuna kattı.

Bir gün önce Dallas Cowboys tarafından serbest bırakılan Roy Williams böylece eski takımının NFC’deki önemli rakiplerinden birine imzayı atmış oldu. Basına yansıyan haberlerde anlaşmanın bir yıllık olduğu bildirildi.

Takımının bu hamlesine oldukça sevinen Jay Cutler ise yaptığı açıklamada Roy Williams için “Sistemimize uyan muhteşem bir oyuncu. Ona fazla bir şey öğretmemize gerek kalmayacak” açıklamasını yaptı.

Salary cap’indeki sıkıntılar yüzünden Roy Williams ile yollarını ayıran Dallas Cowboys, yıldız oyuncuyu 2008 sezonunun altıncı haftasında Detroit Lions’dan kadrosuna katmıştı. O sezon beklentilerin altında kalan Roy Williams, Cowboys ile 10 maça çıkmış ve sezonu 198 yard ve sadece bir touchdown ile kapatmıştı.

Roy Williams, Dallas’daki iki tam sezonunda bir türlü bekleneni verememiş ve takımın birinci wide receiver’ı konumuna gelememişti.

Öte yandan defensive tackle’ı Anthony Adams ve linebacker’ı Nick Roach ile kontrat yenileyen Dallas Cowboys, New York Jets’den ayrılan defensive end Vernon Gholston ile bir yıllık sözleşme imzaladı.

2008 yılının NFL Draftı’nda altıncı sıradan seçilen Vernon Gholston, Jets kariyerinde kendisinden beklenenleri karşılayamamıştı. Jets ile üç sezonda 45 maça çıkan Gholston toplamda sadece 42 tackle yapmış ve hiç sack yapamamıştı.

Vernon Gholston çoğu NFL otoritesi tarafından NFL Draftlarının gelmiş geçmiş en büyük hayal kırıklıklarından biri olarak adlandırılıyordu.

Yazan: Haber Servisi