NFL’de lokavtın kalkmasıyla birlikte transfer sezonu oldukça hızlı açıldı. Yıldız oyuncular birer birer takım değiştirirken bu süreçte kadrosunu en çok güçlendiren takımların başında Seattle Seahawks geliyor.

Oyun kurucuları Matt Hasselbeck’in takımdan ayrılacağı uzun süredir gündemi meşgul ederken, Seahawk Vikings’de Tarvaris Jackson’ı kadrosuna katarak kendisini sağlama aldı. Seattle ekibi aynı zamanda bu hamlenin ardından bir başka Vikings’li Sidney Rice ile de anlaştı.

Vikings’de son iki sezonu Brett Favre’ın yedeği olarak geçiren Tarvaris Jackson’ın Seattle’ın as oyun kurucusu olması beklenmezken, 28 yaşındaki oyuncunun son iki sezonda toplam 11 maç oynaması ve bunlardan sadece bir tanesinde ilk 11’de yer alması, Seahawks taraftarını memnun eden bir durum değil.

Jackson’ın kontratının detayları henüz açıklanmazken asıl bomba bu hamleden iki gün sonra gelen Sidney Rice transferi oldu. Vikings, yıldız wide receiver ile beş yıllığına 41 milyon dolar değerinde bir anlaşma imzaladı.

Minnesota ekibinde 18 milyon dolar garanti para alacak olan Sidney Rice, serbest oyuncu piyasasının en gözde wide receiver’larının başında gösteriliyordu. Brett Favre’ın Vikings’e gelişi ardından 2009 sezonunu 1312 yard ve 8 touchdown ile bitiren Rice ligin en iyi receiver’ları arasında gösterilmeye başlamıştı.

Geçtiğimiz sezon sakatlıklardan ötürü sadece 6 maçta oynayabilen Rice, sezonu 280 yard ve 2 touchdown ile tamamlamıştı.

Sidney Rice’a takımın franchise wide receiver’ı gözüyle bakan Seattle Seahawks’in önümüzdeki günlerde yeni transfer hamleleri yapması bekleniyor.

Wide receiver’ını belirleyen Seahawks’in oyun kurucu pozisyonunu yeni transferi Tarvaris Jackson’a mı emanet edeceği yoksa başka alternatiflere mi yöneleceği büyük merak konusu.

Yazan: Haber Servisi