Eski NFL yıldızlarından Bubba Smith 66 yaşında hayatını kaybetti. 1967 yılında NFL Draftı’nın birinci sırasından Baltimore Colts tarafından seçilerek lige adım atan Smith, oyunculuk günleri sona erinde aktörlük kariyeriyle adından söz ettirmişti.

Basına yapılan açıklamada eski defensive end’in Los Angeles, Baldwin Hills’deki evinde ölü bulunduğu, ölüm sebebinin ise henüz bilinmediği belirtildi. Üniversite yıllarında Michingan State ile sansasyonel bir kariyer geçiren Smith, NFL’de beş sezon Baltimore Colts, ikişer sezon da Oaklan Raiders ile Houston Oilers formaları giymişti.

Bubba Smith 1971 yılında Baltimore Ravens ile Super Bowl şampiyonluğu yaşamıştı. İki defa Pro Bowl olma onuru yaşayan oyuncu Amerikan futbolu kariyerini sonlandırdıktan sonra aktörlüğe soyunmuş ve Polis Akademisi serisinde canlandırdığı Moses Hightower karakteriyle adını tüm dünyaya duyurmuştu.

2010 yılına kadar aktif aktörlük kariyerine devam eden Bubba Smith, Good Times, Charlie’s Angels, Half Nelson, Married with Children gibi dizilerde de irili ufaklı roller almıştı.

Sahalarda korkulan bir defensive end olan Bubba Smith’i Michigan State’deki başarılı kariyeri boyunca taraftarlar, “Kill, Bubba, Kill” diye bir tezahürat ile desteklemişlerdi. Yıldız oyuncunun 95 numaralı forması 2006 yılında Michigan State Spartans tarafından emekliye ayrılmıştı.

Bubba Smith, 1969 yılında Super Bowl’da Baltimore Colts’un, efsane quarterback Joe Namath önderliğindeki New York Jets’i 16 – 7 yendiği maçta da forma giymişti.

Yazan: Haber Servisi