Arizona Cardinals’ın yıldız wide recevier’ı Larry Fitzgerald takımıyla olan sözleşmesini sekiz yıllığına uzattı. Fitzgerald, yeni sözleşmesine göre Cardinals’dan tam tamına 120 milyon dolar alacak.

50 milyon doları garanti olan sözleşme ile Cardinals tarihinin en çok kazanan oyuncusu olacak olan Fitzgerald, bu kontratıyla da ligin en çok kazanan oyuncuları arasına adını yazdırmış oldu. 28 yaşındaki oyuncunun yeni kontratı kendisinin ve takım başkanı Michael Bidwill’in bir arada olduğu basın toplantısıyla duyuruldu.

“Yedi yaşından beri en büyük tutkum Amerikan futbolu oldu ancak bunun iş kısmını konuşmak beni biraz rahatsız ediyor” diyen Fitzgerald, “Ancak kontrat belirsizliğini geride bırakmak beni gerçekten mutlu ediyor. Bidwill ailesine sıkı çalışmalarıyla bunu gerçekleştirdikleri için çok teşekkür ederim.” dedi.

Arizona Cardinals’ın sahibi Bill Bidwill’in oğlu olan takım başkanı Michael Bidwill, bu kontratla birlikte Fitzgerald’ın bir Cardinal olarak emekli olacağını ancak bunun yakın zamanda gerçekleşmeyeceğini söyledi.

2004 yılı NFL Draftı’nın üçüncü sırasından 19 yaşındayken Arizona Cardinals tarafından seçilen Fitzgerald, kariyerini tek bir takımda geçirecek olmasının büyük bir şans olduğunu da dile getirdi.

NFL’deki yedi sezonunun beşinde 1,000 receiving yard üstüne çıkmayı başaran Fitzgerald, şuanda ligin en iyi wide receiver’ları arasında gösteriliyor.

Üç sezon önce Cardinals formasıyla Super Bowl oynama başarısını gösteren yıldız oyuncu geçtiğimiz sezon Cardinals oyun kurucularının başarısız performansına rağmen sezonu 1,137 yard ve altı touchdown ile tamamlamayı başarmıştı.

Fitzgerald’ın Cardinals formasıyla çıktığı 613 maçta 8,204 yard ve 65 touchdown’ı bulunuyor.

Yazan: Haber Servisi