Florida Gators’ın eski yıldızı Tim Tebow’un NFL’deki geleceği draft edilmesi üzerinden bir sene geçmesine rağmen halen gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Geçtiğimiz sezon Denver Broncos’da Kyle Orton’ın yedekliğini yapan Tebow’un bu sene ilk 11’e yerleşip yerleşmeyeceği büyük merak konusu…

Çok geniş bir hayran kitlesi olan Tim Tebow, bu senede sezona yedek başlayacak gibi gözüküyor. Geçtiğimiz günlerde Kyle Orton’ın Miami Dolphins’e takası gündeme gelirken, Broncos’un hazırlık kampında, head koç John Fox, Orton’ın as quarterback olacağını açıkladı.

Miami Dolphins taraftarları ise hazırlık kampında QB Chad Henne yuhalarken Kyle Orton’ı istediklerine yönelik tezahüratlarda bulunudular. Bazı spor yorumcuları Tim Tebow’u NFL için yeterli olmamakla eleştirirken genç oyuncuya en büyük destek NBA takımı Miami Heat’in guard’ı LeBron James’den geldi.

Bu sene Miami Heat’in, NBA Finalleri’nde Dallas Mavericks’e elenmesinin ardından çok büyük eleştirilere maruz kalan LeBron James, Tebow’un NFL’de başarılı olacağına inancının tam olduğunu söyledi…

“Tim Tebow, NFL’de başarılı olacaktır. O çok çalışkan, Amerikan futbolunun öğrencisi olan, doğuştan lider olan ve hepsinden önemlisi KAZANAN bir oyuncu” diyen LeBron James, Tebow’un zamana ihtiyacı olduğunu söyledi.

SportsCenter2da Merril Hoge’un Tebow’u eleştirmesi ile ilgili de yorumda bulunan yıldız basketbolcu, “Bu adam henüz tam bir sezon bile forma giymedi ve kariyerinin sadece ikinci yılında.” diyerek Tebow destek olunması gerektiğini belirtti.

LeBron James, Tebow ile ilgili olarak “Ondan nefret etmek yerine onu cesaretlendirmek ve en iyisini ummaya ne demeli!!” diyerek sözlerini noktaladı.

Lise yıllarında wide receiver olarak Amerikan futbolu oynayan LeBron James, daha önceden her gün Amerikan futbolu oynamayı çok özlediğini dile getirmişti.

NCAA’de Florida Gators formasıyla kazanmadık kupa bırakmayan Tim Tebow ile iki defa NBA MVP’si olan LeBron James, çoğu otorite tarafından dünyanın en iyi iki sporcusu olarak gösteriliyor. Saha dışında da oldukça büyük pazarlama güçleri olan bu iki yıldız isimden LeBron James, NBA’in yüzüyken, Tebow’un NFL’de benzer bir pazarlama başarısı elde edip edemeyeceği saha içindeki performansına bağlı olacak…

2010 NFL Draftı’nda Denver Broncos tarafından ilk tur 27.sıradan seçilen Tim Tebow, bir NCAA efsanesi olmasına rağmen önce koşuyu tercih eden bir quarterback olmasından, atış stiline kadar birçok konuda NFL tarzı bir oyun kurucu olmadığı konusunda eleştiriliyor.

Buna rağmen halen taraftarlar tarafından Broncos’un as quarterback’i olması istenen Tim Tebow geçtiğimiz sezon dokuz maçta 5 touchdown pası, üç interception ve 6 touchdown koşusuyla oynamıştı.

Yazan: Haber Servisi