Lokavt sonrası CB Rodgers-Cromartie ile birlikte 2012 Draftı 2.tur seçim hakkını Philadelphia Eagles’a göndererek QB Kevin Kolb’u kadrosuna katan Arizona Cardinals, yeniden yapılanmaya giderken geçtiğimiz günlerde kadrosunda önemli değişikliklere gitti.

Baltimore Ravens tarafından serbest bırakılan iki defa All-Pro olma onuru yaşamış Todd Heap ile anlaşan Cardinals ayrıca Steve Breaston, Tim Hightower ve Derek Anderson gibi oyuncularda yollarını ayırdı.

Ravens tarihinin en çok receivin touchdown yapan oyuncusu Heap ile anlaşarak tight end pozisyonunu sağlama alan Arizona ekibi serbest oyuncu konumundaki başarılı wide receiver’ı Steve Breaston ile sözleşme yenilemedi.

Steve Breaston, Kansas City Chief ile beş yıllığına anlaşırken, şuanda Chiefs’in head koçu olan Todd Haley ile tekrardan buluşmuş oldu. Breaston, Cardinals’daki en iyi yıllarını Todd Haley, Cardinals’ın hücum koçu iken yaşamıştı.

2008 yılında Todd Haley’nin yönetiminde Cardinals ofansında üçüncü WR olan Breaston buna rağmen 1,006 yard ve üç touchdown ile sezonu tamamlamıştı. Haley’nin ayrılışından sonra istatistikleri düşüşe geçen Breaston, geçtiğimiz sezonu 718 yard ve bir touchdown ile tamamlamıştı.

Öte yandan geçtiğimiz yıllarda Cardinals koşu hücumunun önemli isimlerinden biri haline gelen running back Tim Hightower ise offensive lineman Vonnie Holliday ve 2012 draftından henüz kaçıncı tur olduğu açıklanmayan bir draft hakkı karşılığında Washington Redskins’in yolunu tuttu.

Washington Redskins head koçu Mike Shanahan yaptığı açıklamada, Hightower’ın ilk 11 için RB Ryan Torain ile forma mücadelesi gireceğini söyledi.

Kariyerindeki üçüncü yılını geride bırakan Hightower geçtiğimiz sezon 16 maçın 13’ünde forma giymiş ve sezonu 746 koşu yardı, beş koşu touchdown’ı ile tamamlamıştı. Geçtiğimiz sezon Redskins’de ilk sekiz maçın ardından ilk 11’e yerleşen Torain sezonu 10 maçta 742 yard ve dört touchdown ile tamamlamıştı.

Bu hamle ile bu sene draft ettiği çaylak running back Ryan Williams’a olan güvenini gösteren Arizona Cardinals son olarak serbest oyuncu konumundaki quarterback’i Derek Anderson ile sözleşme yenilememeyi tercih etti.

Geçtiğimiz sezon Cardinals’da beklentileri karşılayamayan Derek Anderson ise Carolina Panthers ile anlaştı. Panthers’da Cam Newton’a mentorlük yapması beklenen Derek Anderson, amacının ilk 11’e de yerleşmek olduğunu söyledi.

Anderson, Panthers’da ilk 11 için bu sene draftta birinci sıradan seçilen Cam Newton ve geçtiğimiz yıl draftta Carolina ekibinin büyük umutlarla ikinci turdan seçilen Jimmy Clausen forma savaşına girecek.

2007 yılında Cleveland Browns formasıyla attığı 3,787 yard ve 29 touchdown pasıyla adından söz ettirip Pro Bowl seçilen Anderson, takip eden sezonlarda aynı performansı tekrarlayamamış ve zaman zaman yedek kalmıştı.

2010 yılında Cardinals ile anlaşan Derek Anderson, yine isteneni veremeyince sezonun beşinci haftasında benche çekilmiş ve ilk 11’deki yerine ancak dokuzuncu haftada kavuşabilmişti. Derek Anderson istikrarsız geçen sezonunu yedi touchdown pası ve 10 intercepiton ile tamamlamıştı.

Yazan: Haber Servisi