New York Jets’in Plaxico Burress ile anlaştıktan kontratını yenilemediği wide receiver’ı Braylon Edwards, bir yıllığına 3.5 milyon dolara San Francisco 49ers ile anlaştı. San Francisco ile ilk idmanına çıkan Edwards, Terrell Owens ile özleşen 81 numaralı formayla sahaya çıktı.

Sekiz sezon 49ers forması giyen Terrell Owens’ın 81 numaralı formasını almasıyla ilgili konuşan Braylon Edwards, “Bakın bu geçici bir numara, yeni bir Terrell Owens olmaya çalışmıyorum.” açıklamasını yaptı. Edwards, kariyeri boyunca 17 numaralı formayı giymişti.

Aynı zamanda 49ers, quarterback’i Alex Smith ile kontratını yenilerken, Edwards transferine şaşıran Smith, “Antrenmanın ortasında onu sahada görmek beni oldukça şaşırttı. Onu burada görmek çok güzel. Bu takıma katacağı şeylerle daha iyi bir takım haline gelmemizi sağlaycaktır.” dedi.

2002 yılından beri galibiyet sayıları mağlubiyet sayılarının üstüne çıkaramayan 49ers yeni sezonda veteran wide receiver’dan takımın bu makus talihini yenmesinde yardımcı olmasını bekliyor.

2005 Draftının ilk tur üçüncü sırasından Cleveland Brown tarafından seçilen Braylon Edwards, dört tam sezon Browns forması giymişti. 2009 sezonunda Cleveland’da o zamanlar NBA’de Cleveland Cavaliers forması giyen LeBron James’in bir arkadaşını yumruklamasıyla gündeme gelen Edwards, bu olaylardan sonra New York Jets’e takas edilmişti.

Sıklıkla saha dışındaki problemleriyle de gündeme gelen Braylon Edwars, New York Jets formasıyla iki defa AFC Finali oynarken, Jets’deki ilk sezonunu 12 maçta 541 yard ve dört touchdown, ikinci sezonunu ise 16 maçta 904 yard ve yedi touchdown ile tamamlamıştı.

Yazan: Haber Servisi