Sezona 11 Eylül’de Houston Texans deplasmanıyla başlayacak olan Indianapolis Colts, Payton Manning’in yaşadığı boyun sakatlığından dolayı büyük sıkıntı yaşanıyordu. Indiana ekibi çözümü tecrübeli oyun kurucu Kerry Collins’i kadrosuna katarak buldu.

Takım sahibi Jim Irsay in Twitter sayfasından yaptığı açıklamayla Peyton Manning ile ilgili sıkıntıyı açık bir şekilde belirtmişti. Irsay, Twitter’dan “Manning’in Houston’daki açılış maçına yetişmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Önümüzdeki son iki Pre-season maçında oynama şansı var.’’ diye açıklama yapmıştı. Ancak 23 mayıs günü boyun bölgesinden operasyon geçiren Manning dört buçuk haftalık lokavt nedeniyle tedavisinde yaşanan aksaklıktan dolayı sezonun açılış maçına yetişmesi zor gözüküyor.

Ligin başlamasına çok yakın bir zaman kalmışken QB pozisyonunda sorun yaşayan Colts bu pozisyona veteran oyuncu Kerry Collins’i transfer ederek Manning’den doğacak boşluğu doldurmuş oldu. Colts takımının koçu Jim Caldwell, “Kerry çok iyi bir oyuncu, onun sahada olması bizim için bulunmaz bir fırsat QB. Pozisyonunda böyle bir oyuncunun bulunması bize çok faydalı olacaktır.’’ açıklamasını yaptı.

Bu anlaşma Payton Manning in sakatlığının ciddi olduğu ve önümüzdeki birkaç hafta oynama şansının bulunmadığını gösterdi. Kerry Collins 7 Temmuz’da yaptığı açıklama ile emekli olduğunu duyurmuştu. Ancak iki hafta sonra bu kararından vazgeçmişti.

39 yaşındaki Kerry Collins geçtiğimiz sezon Tennesee Titans forması giymiş ve sezonu 10 maçta 1,823 yard pas, 14 touchdown pası ve 8 interception ile tamamlamıştı.

Yazan: Haber Servisi