Dallas Cowboys’ da Phil Costa şoku yaşanıyor. The Dallas Morning News’ün haberine göre Dallas Cowboys’un center’ı Phil Costa’nın bugün yapılan sağlık kontrolünde sağ diz çapraz yan bağlarında kopma meydana geldiği ve sahalardan en az iki ila dört hafta arasında uzak kalacağı belirtildi.

Geçtiğimiz yıl da sakatlıklardan oldukça çeken Cowboys için Costa’nın sakatlığı moralleri bozdu. Nitekim Dallas’ın bir diğer center’ı olan Andre Gurode, off-season’da ameliyat olmuştu. Costa şuan için Gurode’nin yerindeki boşluğu dolduruyordu. Costa’nın bu sakatlığı Dallas’ın bütün planlarını alt üst etmişe benziyor.

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Dallas Cowboys head koçu Jason Garrett “Costa’nın sakatlığı bizim için çok kötü oldu. Bilindiği gibi diğer center’ımız Andre Gurode off-season içinde ameliyat olmuştu. Costa’nında sakatlanması ile bu bölgede adam sıkıntısı yaşıyoruz.” dedi.

24 yaşındaki oyuncunun sakatlığının normal sezona yansıyıp yansımayacağı üzerine de açıklamalar yapan Garrett, “Costa’nın 11 Eylül’deki New York Jets maçına yetişme ihtimalide var. Mümkün oldukça pre-season’daki kadroyu korumaya çalışacağız, bu yüzden iki plan yapmak durumundayız.’’ dedi

Phil Costa geçen yıl draft edilmeden lige katılmış ve dört maçta forma şansı bulabilmişti. 32 yaşındaki center Andre Gurode’nin yedeği olan Costa, tecrübeli oyuncunun ameliyat olması ile birlikte forma için büyük şans elde etmişti.

Yazan: Haber Servisi