Brett Favre, Kerry Collins ve Randy Moss’un ardından bir emeklilik haberi de Marc Bulger’dan geldi. 34 yaşındaki tecrübeli oyun kurucu emekli olduğunu açıkladı. Bulger geçtiğimiz sezon Baltimore Ravens takımında yer alıyordu.

11 yıllık NFL kariyerinde 10 sezon boyunca St. Louis Rams forması giyen Marc Bulger, geçtiğimiz sezon Rams’in NFL Draftı’nın birinci sırasında Sam Bradford’ı seçmesinin ardından Baltimore Ravens’a gitmiş ancak sezonu maça çıkmadan tamamlamıştı.

Bulger, St. Louis Rams’i Super Bowl şampiyonluğuna taşıyan Kurt Warner’ı 2002 sezonunda takımdan keserek 2009 yılına kadar Rams’in as quarterback’i olmuştu. Rams taraftarlarının çok sevdiği bir isim olan Bulger yaptığı açıklamada “Tüm eski takım arkadaşlarıma, koçlarıma ve ailem teşekkür ederim.” derken kendisini as QB yapan Mike Martz’a da ayrıca teşekkür etti.

Kendini artık hayır işlerine adıyacağını söyleyen Marc Bulger, “Kendi derneğim çerçevesinde üniformalarıyla, her gün hayatını bizler için tehlikeye atan ve Amerikan futbolundan keyif almamızı sağlayan kadın ve erkeklere yardım edeceğim.” dedi.

Halen NFL kariyerine devam etme imkanı olmasına rağmen emekliye ayrılmayı tercih eden Marc Bulger ile ilgilenen takımların başında Arizona Cardinals geliyordu. Ancak Arizona ekibi Kevin Kolb’u kadrosuna katınca tecrübeli oyuncudan vazgeçmişti.

2000 NFL Draftı’nın altıncı turundan New Orleans Saints tarafından seçilen Bulger Saints’in ve Falcons’ın antrenman kadrosunda yer aldıktan sonra Rams’e gitmiş ve 2000 sezonunu antrenman kadrosunda geçirmişti.

2001 yılında Rams’in üçüncü quarterback’i olan Bulger, aradığı şansı 2002 yılında bulmuştu. İlk beş maçını kaybeden Rams, ard arda Kurt Warner ve onun yedeği Jamie Martin’in sakatlanmasıyla formayı Bulger’a emanet etmişti.

2002 ve 2004 sezonlarında Rams’in MVP’si olan Bulger 2003 ve 2006 sezonlarında da Pro Bowl’a seçilmişti. 2003 yılının Pro Bowl maçının MVP’si olan Marc Bulger’ın 96 maçlık NFL kariyerinde 22,814 yard pas, 122 touchdown pası, 93 interception ve 8 touchdown koşusu bulunuyor.

Yazan: Haber Servisi