Miami Dolphins’in running back pozisyonunda yeniden yapılanması devam ediyor. 2011 NFL Draftı’nda Daniel Thomas’ı seçen ardından takasla New Orleans Saints’in yıldızı Reggie Bush’u kadrosuna katan Dolphins, Ronnie Brown’ın ardından bir diğer running back’i Ricky Williams ile sözleşme yenilemedi.

Tecrübeli running back Ricky Williams, Dolphins’in sözleşmesini uzatmamasının ardından Baltimore Ravens ile iki yıllığına anlaştı. Basına yansıyan haberlerde Williams’ın Ravens ile kontratının dört milyon dolar değerinde olduğu belirtildi.

İki hafta önce Willis McGahee’yi serbest bırakan Baltimore Ravens, bu hamle ile Ray Rice’ın yedeğini bulmuş oldu. Yedi sezondur Miami Dolphins forması giyen Williams, yaptığı açıklamada “Baltimore uzun yıllardır bir playoff takımı, sadece iki defa playoff’larda bulundum ve onlarda kısa yolculuklardı. Bu benim kariyerimi bitirme şeklim açısından çok güzel bir fırsat.” dedi.

2002 sezonunda Miami Dolphins’e gelişinden beri playoff yüzü göremeyen Ricky Williams, 2007 sezonunda sakatlığından ötürü sadece bir maçta forma giyebilmişti. Bu sezon ardından 2008 sezonunda bocalayan 34 yaşındaki oyuncu 2009 sezonunda 1,121 yard koşarak 11 touchdown yapmış ve hayranlarına eski Ricky Williams’ı göstermişti.

Dört sezon öncesine kadar ligin elit running back’lerinden biri olarak kabul edilen Ricky Williams, 1999 NFL Draftı’nın beşinci sırasından New Orleans Saints tarafından seçilerek lige adım atmıştı. Kolej kariyerinde Heisman Kupası da kazanan Williams, NFL’deki en iyi sezonunu Saints’le geçirdiği üç yılın ardından Dolphins’e imza attığı 2002 sezonunda geçirmişti.

Williams, 2002 sezonunu 1,853 koşu yardı, 16 touchdown koşusu ve bir receiving touchdown’ı ile tamamlamıştı. Başarılı oyuncunun NFL kariyerinde çıktığı 131 maçta 9,565 yard koşu, 64 koşu touchdown’ı, 2,523 receiving yard ve 8 receving touchdown bulunuyor.

Yazan: Haber Servisi