Hazırlık maçlarında pas savunmasında sıkıntılar yaşayan Cincinnati Bengals, San Francisco 49ers’ın safety’si Taylor Mays’i bir draft hakkı karşılığında kadrosuna kattı. NCAA kariyerinde büyük bir yıldız olan Mays, geçtiğimiz sezonun draft’ında ikinci tur 17.sıradan 49ers tarafından seçilmişti.

Takasla ilgili konuşan San Francisco head koçu Jim Harbaugh, “Bu hem bizim için hem de Taylor için güzel bir hamle. Taylor’a çok büyük saygımız var. Üç-dört haftadır onla birlikteyim ve onun çok iyi bir oyuncu olduğunu söyleyebilirim. Sıkı çalışan bir isim ve Cincinnati onun için daha iyi olacaktır.” dedi.

Geçtiğimiz sezon 49ers formasıyla 16 maçta 38 tackle ile oynayan Mays, San Francisco ekibinin kendisiyle yollarını ayırmak istediğini bildiğini söyledi. “İlk başta zordu ama beni etkilemesine izin vermedim. Potansiyelime güveniyorum. Bu değişmedi.” açıklamasını yaptı.

Öte yandan Cincinnati Bengals’ın, Mays ile geçtiğimiz sezon draft’tan önce de ilgilendiği biliniyordu. “Taylor ile çalışma fırsatı elde ettiğimiz için mutluyuz.” diyen koç Marvin Lewis, Mays’in gelecekleri için iyi bir yatırım olduğunu sözlerine ekledi.

1988 doğumlu Taylor Mays, NCAA’de USC Trojans takımının en önemli isimlerinden biriydi. Başarılı oyuncu dört sezonluk kolej kariyerinde üç defa All-American birinci takımına seçilme başarısı göstermişti.

2010 NFL Draftı’nda ilk turdan seçilmesi beklenen Taylor Mays’in ikinci tura düşmesi birçok kişiyi şaşırtmıştı.

Yazan: Haber Servisi