Adı şimdiden NFL tarihinin en iyi wide receiver’larından biri olarak anılan Randy Moss, 2010 sezonunda kariyerinin en kötü sezonunu geçirdikten sonra emekliye ayrıldığını açıkladı. Moss, geçtiğimiz sezon üç takım değiştirmişti.

Sezona New England Patriots’da başlayan Randy Moss, ardından Minnesota Vikings’e takas olmuş, Vikings’de dört maça çıktıktan sonra serbest bırakılmıştı. Sezonu Tennessee Titans ile tamamlayan Moss, emeklilik için gerekli belgeleri verdiğini duyurdu.

Konuyu basına duyuran Moss’un menajeri Joel Segal yaptığı açıklamada “Randy seçeneklerini ve gelen teklifleri değerlendirip emekli olmaya karar verdi.” dedi. 13 sezonluk muhteşem kariyerine 153 touchdown sığdıran yıldız oyuncu, şampiyonluk için mücadele eden bir takımda yer almak istediğini açıklamıştı.

Randy Moss her ne kadar emekli olduğunu açıklasa da yorumcular yıldız oyuncunun kariyerini noktalamayacağı konusunda hem fikir. Basında yer alan haberlerde Moss’un New York Jets forması giymek istediği ancak Jets’in Plaxico Burress’u tercih etmesinden dolayı büyük hayal kırıklığı yaşadığı yer alıyor.

“O çok büyük hırslı bir oyuncu ve gitmek istediği belli takımlar var. Şampiyonluğa oynayan bir takımda yer almak istiyor.” diyen Joel Segal hangi takımların Moss’a teklif götürdüğünü açıklamadı.

New England Patriots’a dönüşü gündemde olan ancak Patriots’ın da Chad Ochocinco’yu aldıktan sonra yıldız oyuncuya beklediği ilgiyi göstermemesi de Moss’un beklemediği hamlelerden biri olmuş durumda.

Moss’un emeklilik haberi gündeme bomba gibi düşerken, bu haberin ardından hemen yeni transfer haberleri gündeme gelmeye başladı. Indianapolis Colts’un Moss’u kadrosuna katmak istediği ancak Moss’un yıllık üç milyon dolar istemesinin transferi çıkmaza soktuğu basına yansıyan haberlerin bşaında geliyor.

Öte yandan yaptığı flaş transferlerle gündemde olan Philadelphia Eagles’ın ve iki sezon öncesinin şampiyonu New Orleans Saints’in de Moss ile ilgilendiği belirtiliyor.

Amerikan basınına göre halen Randy Moss’u önümüzdeki sezon Patriots, Colts, Eagles veya Saints formaları altında görme şansımız sürüyor. Bakalım önümüzdeki günlerde Moss’u yeni bir takımla sözleşme imzalarken görebilecek miyiz, yoksa 2011 sezonunu bu büyük yıldız olmadan mı izleyeceğiz hep beraber göreceğiz…

2007 sezonunu 23 receiving touchdown ile tamamlayan Randy Moss, bir sezonda en çok touchdown yapan wide receiver ünvanını elinde bulunduruyor.

New England Patriots ile geçirdiği dört sezonun üçünde oldukça başarılı performanslar gösteren Randy Moss’un geçtiğimiz yılki düşüşü herkesi oldukça şaşırtmıştı. Moss, dört maç Patriots, dört maç Vikings ve sekiz maç Titans forması giydiği sezonu 393 yard ve beş touchdown ile tamamlayabilmişti.

Yazan: Haber Servisi