Offseason’da NFL’deki diğer linebacker’ların yaptığı anlaşmalara göre kendi aldığı paranın düşük olduğunu savunan Bears LB’i Lance Briggs takımından anlaşmanın yenilenmesini ya da başka bir takıma transferi için iznini istedi.

Briggs, üç yıl önce Chicago ile 6 yıllık bir anlaşma karşılığında 36 milyon dolara anlaşma sağlamıştı. Yapılan anlaşmaya göre Briggs bu sezon ikramiyeler dâhil olarak 3,9 milyon dolara 2012 yılında 4 milyon dolar ve 2013 yılında ise 6,5 milyon dolar alması gerekiyor.

Chicago ekibinin genel menajeri Jerry Angelo basın mensuplarının konu ile ilgili sorusu üzerine “Şu anda bu paradan fazlasını veremeyiz. Çünkü zaten maaşlar konusunda 19 milyon dolar gibi bir zararımız var. RB Matt Forte ile yeniden anlaşmaya çalışıyoruz. Şu anda Briggs in bu talebini karşılamamız mümkün değil” dedi.

Briggs şuana kadar iki hazırlık maçında oyununda dizinde yaşadığı problemden dolayı oynayamamıştı. Lance Briggs’in takım arkadaşı ve kaptanı Brian Urlacher ile 2008 yılında aynı sorun yaşanmış ancak Bears’ın Urlacher’ı kaybetme korkusu yüzünden sözleşmesi 6 milyon imza parası ve her yıl 1 milyon dolar garanti para artışıyla anlaşma sağlanmıştı.

The Tribüne gazetesinin haberinde Briggs’in işaret ettiği diğer anlaşmalar şöyle:

  • Green Bay Packers     LB     A.J. Hawk     10.95 milyon dolar  (ikramiyeler dâhil)
  • Pittsburgh Steelers     LB    L. Thomas    18 milyon dolar
  • New York Jets         LB    D. Harris    29 milyon dolar garanti para ya bu yaz imza atmıştı
  • Yazan: Haber Servisi