Indianapolis Colts, efsanevi QB’si Payton Manning’i mumlar ile arıyor. Bu hafta sonu deplasmanda Reliant stadyumunda Houston Texans’a 34-7 gibi farklı şekilde mağlup olması yıldız oyuncunun takım için ne kadar önemli bir gözler önüne serdi.

Boynundaki sakatlık dolayısıyla sıkıntılı günler geçiren Manning’in sahalara ne zaman döneceği hala belirsizken onun yerine bu yıl transfer edilen 39 yaşındaki veteran oyuncu Kerry Collins’in Texans maçında gösterdiği performans Colts’da hayal kırıklığı yarattı.

Collins, Texans maçında 31 pas oyunu denemesinde 16 pas başarısı gösterirken 197 pas yardı, bir TD pası, üç sack ve üç fumble ile kötü bir performans ortaya koyması bu sezon Colts’da işlerin iyiye gideceğine dair bir işaret olarak gösteriliyor.

Geçtiğimiz yıllarda şampiyonluk için hep en büyük favoriler arasında gösterilen Colts’un Manning’in dönmemesi halinde bu sezon Playoff’lara bile kalamayacağı söyleniyor.

Kulübün resmi web sitesine açıklamalarda bulunan Colts başkan yardımcısı Bill Polian “Şu andaki tek çabamız Manning’in sağlığına kavuşup tekrar aramıza dönmesi. Onun dönmesi ile takımda her şey tekrar iyi hale gelecektir” dedi.

Manning’’in sakatlığından dolayı dönemeyebileceği ve bu durumda ne gibi bir yol izleyecekleri sorusuna cevap veren Polian, “Takım şu anda Manning’in oyun sitemine alışmış durumda yeni oyun sistemine alışmaları biraz zaman alacaktır.” diye ekledi.

Manning’in durumunun halen netlik kazanmaması bu sezon Colts’un önündeki en büyük engel olarak görülüyor.

Yazan: Haber Servisi