Jacksonville Jaguars, sezonun başlamasına bir gün kala ilk 11’deki quarterback’i David Garrard’ın sözleşmesini feshetti. Salı günü vuku bulan serbest bırakmanın ardından Jaguars, 2011 sezonu için dokuz milyon dolar kara geçmiş oldu.

Uzun süredir head koç Jack Del Rio ile tartışmalarıyla gündemde olan ve performansıyla dolayısıyla sürekli eleştirilen David Garrard’ın takımdan kesilmesi Del Rio’yu oldukça rahatlaşmışa benziyor. Takımdaki 10.sezonu geçirecek olan Del Rio, geçtiğimiz sezon sonunda Garrard’ın sorunlarıyla uğraşmaktan bıktığını söyleşmişti.

Sezon ilk 11’de başlayacağı açıklanan Garrard takımında şu zamanda kesilmesi sürpriz olarak yorumlanırken Del Rio, Garrard’ın beklentileri karşılayamadığını söyledi. Takımın onu takas etmeyi denemediğini de belirten Del Rio böylece QB’lik görevini yedek Luke McCown’a devretmiş oldu.

McCown, hazırlık karşılaşmalarında iki touchdown pası atmış ve hatasız oyunuyla dikkat çekmişti. Öte yandan Garrard’ın takımdan ayrılmasıyla bu sene ilk turdan draft edilen Blaine Gabbert’inde önü açılmış oldu.

Luke McCown’un olası kötü performansları sonrasında çaylak Gabbert’ı beklenenden daha erken sahada görebiliriz.

Yazan: Haber Servisi