Chicago Bears’da lokavt bitimiyle beraber sözleşme krizleri patlak vermeye başladı. Chicago ekibinde Briggs’ten sonra RB Matt Forte de yeni bir sözleşme istediğini menajerleri aracılığıyla yönetime bildirmiş Bears yönetimi Forte ile görüşmeyi kabul etmişti. Ancak bu zamana kadar yapılan görüşmelerde her hangi bir anlaşma sağlanamayınca görüşmeler ligin bitişinde başlanmak üzere durduruldu.

Bears genel müdürü Jerry Angelo basına yaptığı açıklamada: “Biz Matt ile anlaşmak için çok uğraştık o da bizim kadar uğraşmasına rağmen henüz bir anlaşma sağlayamadık. Her iki tarafta ligin başlaması nedeniyle görüşmelerin durmasının iyi olacağını düşündü, çünkü hafta sonu lig başlıyor ve bu sezon ki hedeflerimiz çok büyük, Matt’in ve bizim sezona odaklanmamız gerek.” dedi.

Angelo görüşmelerin karşılıklı olarak durdurulduğunun üstüne basarak “Bizim bu zamandaki asıl işimiz başlayacak olan sezona odaklanmak, bu durum Matt içinde geçerli o ve menajerleri de bu konuda bizimle hem fikir tekrar söylüyorum kapılar kapatılmadı, sezon sonunda görüşmelerimiz yeniden başlayacak.” dedi

Temmuz ayında lokavtın bitimiyle beraber çoğu Running Back bu Off-season’da fiyatlarını arttırarak yeni kontratlar imzaladılar. Bunlardan bazıları Carolina Panters’dan DeAngelo Williams 5 yıllığına 21 milyonu garanti olarak 43 milyon dolarlık, Tennessee Titans’ dan Chris Johnson 6 yıllığına 30 milyonu garanti 55.26 milyon dolarlık ve San Francisco 49ers Frank Gore ise 3 yıllığına 21 milyon dolarlık bir anlaşma imzalamışlardı.

Bears Forte’A 3 yıllık 15 milyonu garanti 21 milyon dolarlık bir anlaşma sunmuş ancak Forte anlaşmayı kabul etmemişti.

Geçtiğimiz sezonun NFC Finalisti olan Chicago Bears, bu yaz kadrosuna bir başka yıldız running back olan Marion Barber’ı katmıştı.

Yazan: Haber Servisi