Steelers yeni sezon öncesi QB’si Byron Leftwich’ in sakatlanmasıyla sarsıldı. Preseason’ın üçüncü haftasında oynanan Atlanta Falcons maçının 34-16 kazanan Steelers QB’si Byron Leftwich’in maç esnasında kolunu kırması kazanılan hazırlık maçı galibiyeti gölgede bıraktı.

Pas oyunu denemesi sırasında pas verecek arkadaşını bulamayan Leftwich koşmayı denemesi kariyerinde önemli bir sakatlığa yol açtı. Falcons, defansının müdahalesi ile yere ters bir biçimde sol elinin üzerine düşen Leftwich’in kolu kırıldı. Acı içinde yerden kalkan deneyimli QB Kenara acil durum işareti yaptı. Yapılan ilk müdahalede kolu kırıldığı anlaşılan Leftwich hastaneye kaldırıldı.

Maçın ardından açıklama yapan Steelers Head koçu Mike Tomlin:  “Sakatlığı büyük ihtimalle ciddi geri dönmesi uzun zaman alabilir. Bu bizim için korkunç bir kayıp.” dedi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Steelers WR’ı Antonio Brown : “Bu cesaret kırıcı bir olay, onu bu kadar büyük acı içinde görmek beni kötü etkiledi” dedi.

Ayrıca alınan bilgiye göre Rookie TE Miguel Chavis de sakatlar kervanına katıldı. Chavis’in göğüs kası olan pektoral kaslarında yırtılma tespit edildi. Chavis’ in sakatlığının ciddiyeti ve oynayıp oynamayacağı hakkında kesin bir açıklama yapılmazken, Steelers da böylece sakat oyuncuların sayısı beşe yükseldi.

Steelers ın diğer sakat oyuncuları ve sakatlıkları şu şekilde: C Maurkice Pouncey (Ayak bileği), NT Casey Hampton (Omuz), DB Keenan Lewis (Diz)

Yazan: Haber Servisi