Philadelphia Eagles deneyimli quarterback’i Michael Vick ile altı yıllık yeni bir anlaşma imzaladı. Bu kontratla Vick’i tekrardan ligin en çok kazanan oyuncuları arasına sokan Eagles, sezon biter bitmez yıldız oyuncunun kontratını bir yıllığına 20 milyon dolara yenilemişti.

NFL Network muhabiri Michael Lombardi’nin haberine göre Eagles, Michael Vick ile altı yıllık bir anlaşma imzaladı. Haberde bu paranın 40 milyonun garanti olduğu belirtildi. Eagles anlaşmayı doğrularken mali açıdan net olarak bir açıklama yapmaktan kaçındı.

Vick geçen sezon 3,108 pas yardı, 21 pas Touchdown, 9 koşu Touchdown, %62,6 başarı yüzdesi ve 100,2 pas oranı ile kariyerinin en başarılı sezonunu geçirmiş buna rağmen takımı Eagles playoff ilk turunda Green Bay Packers’a yenilerek elenmişti.

Bu yaz yaptığı flaş transferlerle adından oldukça söz ettiren Philadelphia Eagles bu transferlerle yeni sezonun en büyük şampiyonluk adaylarının başında gösteriliyor. 31 yaşındaki Michael Vick’in ise geçtiğimiz sezonki performansını arttırıp arttıramayacağı ise büyük merak konusu.

Vick, 2009 yılında köpek dövüştürme suçundan suçlu bulunmuş ve federal hapishanede iki yıl hapis cezası çekmişti. Hapis cezasının ardından iflasın eşiğine gelen Michael Vick, geçtiğimiz sezon Associated Press tarafından verilen NFL Comeback Player of The Year ödülünü kazanmı ve eski sponsorluk anlaşmalarını teker teker yeniden kazanmaya başlamıştı.

Yazan: Haber Servisi