NFL’in ikinci haftasındaki en önemli maçlardan biri olan Atlanta Falcons – Philadelphia Eagles maçında gülen taraf Falcons olurken, 35-31 yenilen Eagles’da Michael Vick’in maçın üçüncü çeyreğinde sakatlanması yenilginin ardından ikinci bir şok oldu.

Eski takımı Atlanta Falcons karşısında, ilk defa forma giyen Michael Vick, üçüncü çeyreğin bitimine üç dakika kala aldığı darbe ile beyin sarsıntısı geçirip maçı tamamlayamadı.

Michael Vick, 242 yard, iki touchdown pası ve bir interception ile tamamlarken, Atlanta Falcons’da onun yerini fazlasıyla doldurmayı başaran Matt Ryan ise 195 yard, dört touchdown pası ve iki interception ile takımını galibiyete taşıyan isim oldu.

Rüya takım Eagles’ın mağlubiyeti ile sonuçlanan maçtan sonra yapılan kontrollerde beyin travmasının hafif olduğu anlaşılan Michael Vick’in bu hafta oynanacak olan New York Giants maçında oynayıp oynamayacağı henüz netlik kazanmış değil.

Perşembe günü de takımla birlikte idmana çıkamayan Michael Vick’in Giants karşısında oynayamayacak olması Eagles taraftarlarını oldukça düşünüyor. Yıldız oyuncunun yedeği Vince Young’ın da sakatlığının devam etmesi yüzünden Giants maçın Eagles’ın üçüncü QB’si Mike Kafka’nın ilk 11’de çıkması yüksek ihtimal dahilinde.

Eagles head koçu Andy Reid maçtan sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada “Vick yaşanan mücadelede başına darbe aldı ve sarsıntı geçirdi. Bizde onu riske atmadık, duruma göre haftaya oynayacağımız Giants maçında oynayıp oynamayacağına karar vereceğiz” diye konuşmuştu.

Yazan: Haber Servisi