Kansas City Chiefs’in yıldız running back’i Jamaal Charles, takımının Detroit Lions’a 48-3 yenildiği karşılaşmanın ilk çeyreğinde sol dizinden sakatlanarak, sezonu kapattı. Bu haber sezona kötü başlayan Chiefs için adeta yıkım oldu.

Yıldız oyuncusunun sezonu kapamasıyla ilgili konuşan head koç Todd Haley, “Bu hem bizim hemde Jamaal için çok kötü oldu, Jamaal’ın bu sezondan büyük ümitleri vardı, olduça sıkı çalışmıştı.” dedi.

“Jamaal, oyununu bir sonraki seviyeye taşımak istiyordu ama artık bunu yapamayacak.” diyen Haley, “Onun içten içe çok üzüldüğünü biliyorum. Bende aynen öyle hissediyorum ancak takım olarak bir adım atmalı ve devam etmeliyiz.” açıklamasını yaptı.

Geçtiğimiz sezon 1,467 yard koşan, beş touchdown koşusu yapıp, üç touchdown pası tutan 24 yaşındaki oyuncu Chiefs ofansının en önemli silahı olmuştu.

Sezonun ilk haftasında Buffalo Bills’e 41-7 yenilen Kansas ekibinin sezonu, Detroit maçında alınan ağır yenilgiyle ve en önemli oyuncusunun sakatlanmasıyla, şimdiden sona ermiş gözüküyor.

Charles’ın yokluğunda running back pozisyonunun tecrübeli koşucu Thomas Jones’a emanet olması bekleniyor.

Detroit maçında dört defa top taşıyarak 36 yard koşan wide receiver Dexter McCluster’ın da 2011 sezonu için running back olarak denenmesi olası gözüküyor.

Detroit Lions maçında attığı dört interception pasıyla oldukça kötü bir performans sergileyen quarterback Matt Cassel’in bir an önce toparlanıp takımını taşıyamaması durumda, geçtiğimiz sezonun flaş ekibi 2011 yılında oldukça erken havlu atabilir.

Yazan: Haber Servisi