Cincinnati’nin çok şeyler beklediği çaylak oyun kurucusu Andy Dalton kariyerinin ilk resmi maçı olan Cleveland Browns maçında büyük bir talihsizlik yaşadı. Maçın ilk çeyreğinde oldukça iyi oynayan Dalton, sakatlığı sonrası tekrar oyuna giremedi.

Genç oyuncu, maçının ilk çeyreğindeki bir pozisyonda Browns defensive tackle’ı Phil Taylor ile yaşadığı mücadele sonrasında sağ bileğindeki ağrı sebebiyle maçın ikinci çeyreğinden itibaren kenarda oturmak zorunda kaldı.

Maçtan sonra yapılan kontrollerde, kas zorlanması nedeniyle sağ bileğinde hissizlik yaşadığı anlaşılan Dalton’ın haftaya oynanacak olan Denver Broncos maçında yüksek ihtimalle oynayabileceği belirtildi.

Dalton maçtan sonra basına yaptığı açıklamada “Maç sırasında bileğimde bir hissizlik olduğunu fark ettim. Doktorlar sakatlığımın çok ciddi olduğunu düşünmüyorlar, gerekli tedavilerin sonunda haftaya oynayabilirim. Haftaya oynayacağımız maça hazır bir şekilde çıkmak istiyorum.” dedi.

Maç sonunda açıklamalarda bulunan Bengals head Koçu Marvin Lewis, “Daltoni’ın durumu gayet iyi çekilen filmlerin hepsi negatif sonuç çıkardı. Doktorlar haftaya oynayabileceğini söylüyorlar.’’ diye konuştu

Cincinnati Bengals, Browns maçını 27-17 kazanırken, Dalton 15 pas denemesinin 10’un da başarılı olup, 81 yard pas ve bir TD pas ile oynadı. Andy Dalton’ın ilk touchdown pası kendisi gibi çaylak olan wide receiver A.J. Green’e geldi.

Andy Dalton’ın sakatlanması ile onun yerine oyuna giren deneyimli QB Bruce Gradkowski 12’de 5 pas başarısı 92 Yard ve bir TD ile maçı tamamdı.

Bengals’da maçın yıldızı ise kariyerinin en iyi maçını çıkaran başarılı running back, Cedric Benson oldu. Benson maçı 121 yard koşu ve bir touchdown ile tamamladı.

Yazan: Haber Servisi