Bir insanın kaburgası kırık bir şekilde durmasının nasıl bir biçimde acı verdiğini ve nefes bile almanın zorluğunu herkes bilir. Bu şekilde çoğu kişi acı içinde kıvranır, nefes alamaz hatta gözünü bile açamaz.

Sezon başından bu yana geçen iki haftada çok önemli oyuncularını sakatlık yüzünden kaybeden Cowboys, San Francisco karşısında bu yokluklar arasına birini daha ekledi. Dallas’ın yıldız oyun kurucusu Tony Romo’nun kaburgası kırıldı. Ancak bir takımın kaderi elinizdeyse ve arkanızda binlerce taraftarınızın inancı ve heyecanı varsa o zaman işler değişir ve Romo dün bu değişimi bir kere daha gerçekleştirdi.

Dün oynanan Dallas Cowboys – San Francisco 49ers maçı da buna örnek bir davranış ile unutulmaz maçlar arasında yer aldı. Dallas Cowboys QB’si Tony Romo sakatlıktan sonra kaburgası kırık bir şekilde sahaya döndü ve takımına galibiyet kazandırdı.

Geçen hafta oynadıkları Jets maçında yaptığı hatalarla bazı yazarların eleştiri oklarının hedefinde olan Romo, onsuz bir Cowboys  olamayacağını herkese dün bir kez daha kanıtladı. Yıldız oyuncu geçtiğimiz 6.haftada sezonu kapattığında, Cowboys playoff yarışında havlu atmak zorunda kalmıştı.

Pazar günü Romo’nun son çeyrekte sahalara dönmesinden sonra uzatmalara giden maçta, uzatmaların üçüncü dakikasında, Romo’nun bırakın pas atmayı sahada yürümesi bile mucize olan biri için inanılmazı başararak WR’ı Jesse Holly’e atttığı 77 yard’lık bir pas ile topu rakibin bir yardında taşıması ve ardından gelen field goal, Dallas’ın 27 – 24’lük galibiyeti getirdi

Bu sadece maçın sonunda olan bir pozisyondu, galibiyeti getirdi ama asıl inanılmazı ise maç boyunca yaptığı istatistiklerdi. 31 yaşındaki Romo ikinci yarısını sakat oynadığı maçı 33 pas denemesinde 20 isabet, 345 pas yardı ve 2 TD ile maçın kahramanı ilan edildi.

Yazan: Haber Servisi