Nihayet dördüncü haftaya geldik. Bu haftadan sonra takımların nasıl bir sezon geçireceğini daha net görebiliyor olacağız. Şansım yaver giderse %40’larda dolaşan doğru tahmin yüzdemi %55’lerin üzerine çıkarmayı başaracağım. Geçtiğimiz hafta %50 bilerek yine kötü bir hafta geçirdim diyebilirim. Yine de buna da şükür diyorum.

Geçen Hafta Tahminlerim: Doğru (D) / Yanlış (Y)

GB Packers @ CHI Bears – GB Packers -3,5 (D)
GB Packers @ CHI Bears – Under 45,5 (D)
ATL Falcons @ TB Buccaneers – ATL Falcons +1,5 (Y)
PIT Steelers @ IND Colts – PIT Steelers -10,5 (Y)

Packers’ın domine ettiği maçın bitimine üç dakika varken J.Finley ile gelen TD ile 17 sayı farkı bulunca arkama yaslanıp doğru tahminlerimin tadını çıkarmaya başladım. İki hücum sonra maçın bitimine iki dakika varken Bears özel takımından gelen muhteşem oyun ile bir anda üzerimdeki rahatlık gidiverdi. Allahtan topun olmadığı alakasız bir alanda Graham’a çalınan “holding” cezası ile TD iptal oldu… Yoksa %0’lık yüzdeyle 3. haftayı kapatmam içten bile değildi… Teşekkürler Graham diyorum. Maç ile ilgili Bears’ı ve Packers’ı yakından takip eden arkadaşlar daha detaylı yorumlar yapacaktır…

Falcons’da özellikle hücum hattında ciddi bir sıkıntı var. Bu maçta Bucs, hiç beklenmedik şekilde Falcons koşu hücumunu durdurmayı başardı. İkinci yarıya 13-3, son çeyreğe 16-3 önde giren Bucs, savunmada düşerek skorun kapanmasına sebep oldu. M.Ryan düşük pas yüzdesi ile maçın kaybedilmesinde önemli etkenlerden biri oldu. Geçen sezonun belki de en büyük yıldızı R.White’a ikinci yarının ortasından sonra bakmaya başlayan Ryan bu kararında biraz geç kaldığı için oyunu döndüremedi. Ryan kesinlikle “go to” opsiyonu olarak R.White’ı kullanmalı. T. Gonzales kırmızı alan ve sigorta seçeneği, J.Jones ise derin tehdit olarak kullanılmalı. Bu oyun planından uzak duruldukça böyle yenilgilerin alınması oldukça muhtemel.

Steelers ikinci kez beni hayal kırıklığına uğrattı. Steelers’da Bears gibi OL’ından çok çeken takımlardan. Oldukça rahat geçeceğini düşündüğüm maçta Steelers savunması olmasa neredeyse Manning’siz Colts’a yeniliyordu. Tabi Colts savunmasının oldukça iyi bir maç çıkardığını da belirtmek isterim. Steelers koşu hücumunu 70 yarda altında tutunca Mathis ve Freeney tüm maçı Roethlisberger’i kovalayarak geçirdi. Yine de geçen sezonun finalisti Steelers’ın bu maçta ciddi konsantrasyon sıkıntısı yaşadığını düşünüyorum. Yoksa mevcut Colts takımını zorlukla geçecek bir takım değil Steelers.

NFL 2011 Sezonu Toplamı
Doğru: 5
Yanlış: 7
Beraberlik: 0

NFL 2011 – 4. Hafta Tahminleri

WAS Redskins @ STL Rams

Geçen hafta yetiştiremediğim için MNF maçına tahmin yazamadım. Fakat maç aynen öncesinde düşündüğüm gibi geçti. Redskins savunma koçunun yaptığı hata olmasa Redskins ezeli rakibini deplasmanda yenebilirdi de. Maçın bitimine üç dakika varken top Cowboys 30. yardında üç ve 21 durumda Skins’ 8 kişi ile “blitz” yapınca T.Romo birebirde yakaladığı D.Bryant eşleşmesini iyi değerlendirdi ve maçı bu noktada çevirmeyi başardı. T.Romo maçı adeta tek başına kazandı diyebilirim.

Center Costa’dan gelen zamansız “snap”ler, nerede duracağını, nereye koşacağını bilmeyen “WR”ler Romo’yu oldukça zor durumlara düşürdü. Cowboys savunması da topu kontrol etmeyi çok seven Redskins hücumuna bu zevki tattırmadı. Her yazımda yetersiz gördüğüm R.Grossman’da üst seviyede bir maç çıkaramayınca ibre Cowboys leyhine döndü.

Rams 4. haftaya geldiğimizde henüz galibiyet yüzü görmedi. İlk hafta kendi evinde Eagles’a yenildikten sonra 2. hafta deplasmanda Giants karşısında çok varlık gösteremedi. Geçen hafta yine kendi sahasında Ravens’dan fark yiyen Rams’de en büyük sıkıntı koşu savunması gibi gözüküyor. Rams koşu savunması maç başına verdiği 170 küsür yarda ile bu anlamda ligin en kötü takımı konumunda. Koşu savunmasında başarı sağlayamadıkları için topu control etmekte de oldukça zorlanıyorlar. Hücumda S.Jackson’ın da sakatlığı sebebiyle çok etkili olamayan Rams şimdiye kadar verdiği 12 “sack” ile ligin en kötü pas koruması yapan takımlarından biri.

Aynı division’da olmamalarına rağmen bu iki takım son 3 sene birbiriyle karşılaşma imkanı buldu. Bu 3 maçta da Rams açılan handikapa karşı başarılı olan taraf oldu. Bu sefer işler biraz daha farklı; bu maçta Redskins koşu hücumunun, Rams’de ciddi sıkıntı yaşatacağını düşünüyorum. Bu da Rex Grossman’ın en iyi yaptığı “Play Action Fake” hücumunu rahatlıkla yapmasını sağlayacaktır. Savunma olarakta Redskins’i bir adım önde görüyorum. Geçen hafta yaşanan yenilginin izini kısa haftada çabuk silebilirse Redskins bu maçı kazanacaktır.

WAS Redskins +1

ATL Falcons @ SEA Seahawks

Yine mi Falcons maçı? Evet yine Falcons maçı… Yine mi Falcons’u tercih edeceğim? Hiç mi akıllanmadım? Evet maalesef akıllanmadım…

Üstelik bu durumun eski ODTÜ oyuncusu olamamla da pek bir alakası yok tamamen isim benzerliği…

Maç hakkında çok uzun uzadıya yazmak istemiyorum. Tercihimin özeti şu; Falcons şu anda kapasitesinin çok altında mücadele ediyor. İlk üç maç sonrası şapkaları çıkarıp bu maçta hem ofansif, hem defansif anlamda bir patlama yapacaklarını düşünüyorum.

Seattle Seahawks ise şu an NFL seviyesinde mücadele verecek güce sahip değil.

Geçen hafta aldıkları galibiyet kimseyi yanıltmasın zira Seahawks senelerdir kendi evinde Cardinals karşısında bir şekilde kazanmayı başarıyor. Falcons geçen hafta aldığı division içi yenilgiden sonra Seahawks gibi bir takıma da kaybederse playoff yarışında çok ciddi yara alacaktır.

Bu maçta işi şansa bırakmayıp gerekli farkı yakalayacaklardır.

ATL Falcons -4,5

NY Giants @ ARI Cardinals

Giants ilk hafta Redskins deplasmanında kaybettikten sonra çabuk toparlandı ve ikinci hafta Rams’i, geçen hafta da sözde rüya takım Eagles’ı rahat geçmeyi başardı. Giants bu galibiyetleri ciddi bir sakatlar ordusu sebebiyle yedek oyuncular ile almayı başardı. Özellikle geçen hafta son çeyrekte Manning’in attığı iki TD pası skorun belirlenmesinde önemli rol oynadı. Bu hafta Cardinals karşısında WR Manningham ve DE Umenyiora’nın sahaya dönmesi bekleniyor.

Cardinals geçen hafta yine Seahawks’ kaybetmeyi başardı. Başarılı koşucu Wells’in oynamadığı maçta yerden çok etkili olamayan Cardinals, Kolb’un da etkisiz gününe denk gelince sahadan yenik ayrıldı. Seahawks sezon başından beri ilk defa koşu hücumunda etkili olurken Cardinals koşu savunması yine S.O.S. verdi.

Herşeyden once şunu belirtmek istiyorum, benim gözümde herhangi bir NFC East takımı, herhangi bir NFC West takımına karşı her zaman favoridir. Zaten bu haftaya kadar alınan sonuçlar da beni oldukça haklı çıkarıyor.

Özellikle geçen hafta zayıf Seahawks koşu hücumunu durduramayan Cardinals’ın Giants koşu hücumu karşısında işi çok zor olacaktır. Manning yine hatasız bir maç çıkarırsa Giants rahat bir galibiyet alacaktır.

NY Giants -1

NE Patriots @ OAK Raiders

Geçen haftanın iki sürpriz takımı karşı karşıya… Patriots’ın 21-0 öndeyken nasıl kaybettiğini anlamak çok zor değil. T.Brady tüm 2010 sezonu boyunca sadece 4 “interception” atmıştı, bu sayıyı sadece bir maçta yapınca Bills’e üç sayı ile yenilmekten kurtulamadılar. Bu öyle her maç olacak bir durum değil. Hatta bu sezon bir daha böyle birşey olacağını düşünmüyorum.

Fakat Patriots mevcut savunması ile sezon boyunca maçlarını kazanırken zorlanabilir. Zira savunma maçı kazanmak adına ekstra hiçbirşey yapmıyor. Hemen hemen tüm yük T.Brady ve arkadaşlarının omzuna binmiş durumda. B. Belichick bu duruma en kısa sürede bir önlem almaz ise bu sene de Superbowl hayal olur. Yine de Patriots’ı yenmek isteyen her takım 30’lu sayıların üzerine çıkmak durumunda çünkü hücumda 4 top kaybına rağmen Patriots bu sayıları görüyor.

Raiders geçen hafta evinde ilk defa sezona merhaba dedi. Geçen haftanın flaş ekibi Jets’i ağırlayan Raiders kimsenin beklemediği şekilde farklı bir galibiyet aldı. Özellikle R.Ryan’ın kaşu savunmasın eleğe çeviren McFadden maçın yıldızlaşan ismiydi. Tabi iki ve üçüncü seviyelerde yapılan blok yardımlarının da etkisi büyük oldu. Dördüncü çeyreğin hemen başında 31-17 öne geçen Raiders rakibi pas hücumuna mahkum edince maçı kazanmayı başardı.

Patriots iki hafta üst üste maç kaybetmeyecektir. Geçen haftadan dersini alan Belichick Raiders koşu hücumuna mutlaka önlem alacaktır, zira Raiders’ı hava hücumuna zorlaması durumunda J. Campbell’in etkisizliği ortaya çıkacaktır. Aynı şekilde Raiders kanadında alınan büyük galibiyet sonrası bir düşüş beklemekteyim. Bu hafta bu maçtan sürpriz beklemiyorum. İki takımda haklarını geçen hafta kullandı…

NE Patriots -4,5