Carolina Panters’da korkulan oldu, 26 yaşındaki başarılı LB Jon Beason, sezonun ilk maçında sezonu kapattı. Carolina ekibinin yıldız linebacker’ı Jon Beason, Pazar günü oynanan Arizona Cardinals maçında sakatlanarak oyundan ayrılmıştı.

Bugün yapılan kontrollerde aşil tendonunda yırtık tespit edilen Beason’ın birkaç gün içinde ameliyat olması bekleniyor. Pazar günü maçtan sonra basına açıklamalarda bulunan Panters’ın head koçu Ron Rivera, “Korkarım ki sakatlığı çok ciddi büyük ihtimalle sezonu kapatabilir. Bu bizim için dehşet verici bir olay” şeklinde açıklama yaparak takım doktorlarının ilk bulgularının ciddi olduğu açıklamıştı.

Beason, Pazar günkü maçta Arizona’nın tight end’i Jeff King’e atılan 48 yardlık touchdown pasını engellemeye çalışırken yerde kalmış ve sağlık ekipleri tarafından soyunma odasına götürülmüştü.

2007 Draftı’nın da ilk tur 25.sırasından seçilen Beason, 2007 – 2011 yılları arasında 65 kez forma şansı bulmuş ve 421 tackle, dört sack ve üç fumble ile oynamış, üç kez de Pro Bowl’a seçilme başarısı göstermişti.

Beason, sezon başında Panters ile 5 yıllığına, 25 milyon doları garanti olmak suretiyle 50 milyon dolarlık bir anlaşma imzalamıştı.

Yazan: Haber Servisi