Arizona Cardinals Chicago Bears’ la yollarını ayıran Veteran RB’i Chester Taylor ile bir yıllık sözleşme imzaladı. Arizona Cardinals kadrosunu güçlendirmek için bu yıl Chicago’dan ayrılan RB Chester Taylor ile bir yıllığına el sıkıştı. Taylor’ın kadrosunda genç oyuncular olan Cardinals’ta oynayacak tek veteran Back olması ile liderlik misyonunu üstlenmesi bekleniyor.

Chester Taylor’ın Cardinals’a transferinin sebebi ise bu yıl 2.tur 6.sıradan seçilen Ryan Williams’ın sağ diz Pattela tendonundan sakatlanması ile sezon sonuna kadar oynayamayacak olması ve bir diğer Running Back olan Tim Hightower’ın Washington Redskins’e transfer olması oldu.

Bilindiği gibi Cardinals bu sezon Pittsburgh Steelers’ın geçen yıl draft ettiği corner back Crezdon Vutler ile Cincinnati Bengals’ın bu yıl draft ettiği CB Korey Lindsey ile anlaşma sağlamış ancak kadrosunda bulunan oyuncuların kariyer seviyeleri düşük olduğundan veteran bir oyuncu arayışı içine girmişti.

Cumartesi günü Chicago Bears ile anlaşmasının bittiği duyurulan Chester Taylor ile bir gün sonra bir yıllığına anlaşma yapan Cardinals mali konularda ise henüz açıklama yapmadı.

Cardinals kadrosunda yer açmak için TE Stephen Spach ile anlaşma yenilememiş, bu sezon 6.tur 6.sıradan seçilen LB Quan Sturdivant’ı ve DE Ronald Taley’i satış listesine koymuştu.

Chester Taylor’ın ise yeni takımı ile yeterli antrenman yapmadan açılış maçında göstereceği performans ise merak konusu oldu.

Basının sorularını cevaplayan head koç Ken Whisenhunt “O veteran bir oyuncu bize ligde çok yardımcı olacağına inanıyorum kendisini birkaç yıl yakından gördüm çok iyi bir oyuncudur. Onun üçüncü yedek, ikinci yedek olması önemli değil, ben bizim oyun sistemimizde çok başarılı olabileceğini biliyorum o bu ligdeki yüksek seviyeli oyunculardan biri” dedi.

Taylor, 2002-2007 seneleri arasında Baltimore’da, 2006-2010 arasında Minnesota Vikings’de oynamış ve 2010-2011 sezonunda Chicago Bears ile anlaşarak dört senelik kontrat karşılığı geçen sezon 7 milyon dolar kazanmıştı.

Tecrübeli oyuncu geçen sezon Matt Forte’nin yedeği olarak sahaya çıkmış 112 koşu oyununda 267 yard koşup, 20 pas denemesinde 139 yard ile hayal kırıklığı yaşatmıştı. Chicago Bears, Dallas’tan transfer ettiği Marion Barber’ında kadroya katılmasıyla Taylor’ı gözden çıkartmıştı.

Chester Taylor kariyerinde 139 maça çıkmış 1140 koşu oyununda 4663 yard koşu 25 TD ve 18 Fumble, pas oyunlarında ise 285 pas oyununda 2233 yard ile 6 TD ve 13 Fumble ile oynamıştı.

Yazan: Haber Servisi