Sezona Atlanta galibiyeti ile iyi bir giriş yapmasına rağmen son iki maçını kaybederek büyük bir hayal kırıklığı yaratan Chicago Bears bu hafta genç yıldız Cam Newton’lı Carolina Panthers karşısına çıktı.

Carolina karşısında oldukça zorlanan Bears rakibinin yaptığı hataları iyi değerlendirerek maçı 34 – 29 kazanmasını bildi. Bears’ı galibiyete taşıyan isimler ise 28 yaşındaki WR Devin Hester ve 25 yaşındaki running back Matt Forte idi.

Karşılaşmaya çok iyi başlayan ikiliden Hester, kariyerindeki 11. punt return touchdown’ını yaparak NFL rekoru kırarak tarihe adını yazdırmayı başardı. İkinci çeyreğin 12. dakikasında Carolina Panters’ın kicker’ Jason Baker’ın kullandığı punt’ı karşılayan Hester, 69 Yard’lık punt return touchdown ile, 1989-2002 yılları arasında 10 punt return touchdown ile rekoru elinde bulunduran Eric Metcalf’i geçerek NFL rekorlar kitabına girmeyi başardı.

Bears’ı galibiyete taşıyan bir diğer yıldız Matt Forte ise 25 koşu denemesinde 205 yard koşarak kendi kariyer rekorunu kırdı. Bir de touchdown koşusu yapan Forte ayrıca 4 pas tutarak takımına 23 yard kazandırdı.

Öte yandan son iki haftada yaptığı hatalarla yenilgilerin sebebi olarak görülen Bears’ın oyun kurucusu Jay Cutler anlaşılan bu hafta takımı kazanmasına rağmen yine eleştirilerin odağı haline gelecek gibi gözüküyor. Cutler 17’de dokuz pas isabeti, 102 pas yardı ve bir interception ile tekrar hayal kırıklığı yaratmayı başardı.

Bearslı oyuncular bu performanslarına rağmen, takımı yenilse de Cam Newton’dı maçın adamı olmayı başardı.

Carolina Panters’ın bu sezon 1.tur 1.sıradan draft ettiği ve büyük umutlar bağladığı Newton bu hafta takımını galibiyete taşıyamasa da NFL’de oynadığı dördüncü karşılaşmasında üçüncü kez 400 Yard barajını aşarak ne kadar büyük bir oyun kurucu olduğunu herkese bir kez daha kanıtladı.

Newton maçı 46 pas denemesinde 27 pas başarısı, 374 pas yardı, bir touchdown pası ve bir interception atarken 8 koşu denemesinde 35 yard ve iki koşu touchdown’ı ile maçı tamamladı.

Yazan: Haber Servisi