NFL’de sezonun ilk takasları bu hafta geldi. İlk olarak New York Jets’in 37 yaşındaki veteran wide receiver’ı Derrick Mason, Houston Texans’a zamanı açıklamayan bir draft hakkı karşılığında takas edildi.

Sezon başında kariyerine Super Bowl yüzüğü eklemek istediğini söyleyerek free agent olarak New York Jets’e imza atan Mason’ın New York macerası kısa sürdü. Jets formasıyla çıktığı beş maçta kısıtlı sürelen alan Derrick Mason, bu beş maçta 13 pas yakalayarak takımına 115 yard kazandırmıştı.

Mason, 1997 yılında o zamanki ismiyle Tennessee Oilers olan Titans’da NFL kariyerine başlamış 2005 yılında Baltimore Ravens’a transfer olmuştu. Mason 14 yıllık NFL kariyerinde 937 pas yakalayarak 12,006 yard ve 66 touchdown istatistikleri elde etmişti.

New York Jets genel müdürü Mike Tannenbaum basın mensuplarına yaptığı açıklamada “Derrick saha içinde istediğimiz başarıyı gösteremedi. Bizim oyun anlayışımıza uyum sağlayamadı.” diye konuştu.

Bir diğer önemli takas haberi de Seattle Seahawks’dan geldi. Seahawks tarafından 2009 yılı NFL Draftı’nda büyük umutlarla birinci tur, dördüncü sıradan draft edilen ve üç sezondur Seahawks forması giyen linebacker Aaron Curry Oakland Raiders’a gönderildi.

Oakland Raiders, Curry karşılığında Seahawks’e 2012 yılı draftı’nda yedinci tur seçim hakkı ile kullanılması belli koşullara bağlı olarak 2013 NFL Draft beşinci tur seçim hakkı verdi.

Seahawks formasıyla 35 maça çıkan Aaron Curry, 156 tackle ve 28 sack yapma başarısını göstermiş ancak yüksek beklentileri karşılayamamıştı. 25 yaşındaki oyuncu NFL Draft’larının en büyük hayal kırıklıklarından biri olarak gösteriliyordu.

Yazan: Haber Servisi