NFL’de oldukça talihsiz bir haftayı geride bıraktık. Yedinci haftada en çok konuşulan olaylar New Orleans Saints’in Indianapolis Colts’a 55 sayı fark atması ile Tim Tebow’un ilk 11’de çıktığı ilk maçta takımı Denver Broncos’u galibiyete taşıması olsa da yaşanan sakatlıklar haftaya damgasını vurdu.

Yıldız isimlerinin sezonu kapattığı birer birer açıklanırken ilk kötü haber Kerry Collins’den geldi. Geçtiğimiz haftalarda beyin sarsıntısı geçiren Indianapolis Colts’un quarterback’inin bu hafta sakat oyuncular listesine konup sezonu kapadığı açıklandı.

Colts’a bir Super Bowl yüzüğü kazanmak için, emeklilikten geri dönerek gelen tecrübeli oyun kurucu bu hamle ile birlikte takımdan bir galibiyet dahi göremeden ayrılacak gibi gözüküyor. 39 yaşındaki oyuncu bu sezon çıktığı üç maçta iki touchdown pası, bir interception ve dört fumble ile oynamıştı.

Bir diğer üzücü haber ise Washington Redskins’den geldi. Başkent ekibi, yıldız tight end’i Chris Cooley ile bu sezon başında takıma katılan yıldız RB Tim Hightower’ın sezonu kapattığını açıkladı.

Cooley’nin sezonun sol dizindeki sakatlık ve sol el orta parmağındaki kırık sebebiyle son bulduğu belirtildi. Cooley geçtiğimiz sezonun sonundan aynı dizinden ameliyat olmuş ancak tam olarak iyileşemeden sahalara dönmüştü.

16 Ekim’de Philadelphia maçında parmağı kırılan yıldız oyuncu bu sezon bir diğer TE Fred Davis’in gölgesinde kalmışyı. Bu sezon sadece altı sekiz pas yakalayabilen Cooley, sadece 65 yard kat ederek kariyerinin en kötü sezonunu yaşıyordu.

Öte yandan Redskins’in Pazar günü Carolina Panthers’a yenildiği karşılaşmada sol diz çapraz bağları kopan Tim Hightower’da bu sezon formasından uzak kalacağı açıklanırken, yıldız oyuncunun sezonu 321 koşu yardı ve bir touchdown ile bitmiş oldu.

Sezonu kapatan bir diğer running back ise Tampa Bay Buccaneers’dan Earnest Graham oldu. Wembley’de Chicago Bears karşısında sağ ayak bileğinde aşil tendonu kopan 31 yaşındaki oyuncunun ameliyat olacağı açıklandı.

İki hafta önce takımın birinci running back’i LeGarrette Blount’un sakatlığı sonrası ilk 11’e yerleşen Graham, takımının New Orleans Saints’i yendiği karşılaşmada 109 yard kat ederek, Tampa’nın aradığı kan olduğunu göstermişti.

Bu hafta maçı olmayan Tampa Bay’de önümüzdeki hafta Blount iyileşmez ise running back pozisyonun, Kregg Lumpkin’e emanet edilmesi bekleniyor.

Yazan: Haber Servisi