Pazar gecesi oynanan ve AFC’nin iki iddialı takımı olan San Diergo Chargers ile New York Jets’i karşı karşıya getiren maçı Jets 27-21 kazanırken maçın adamı ise geceye üç touchdown sığdıran wide receiver Plaxico Burress oldu.

2009 yılında New York şehrinde ruhsatsız silah taşımak suçundan ötürü tutuklanan Burress iki yıl cezaevinde yattıktan sonra bu sezon New York Jets ile bir yıllığına milyon dolarlık bir kontrat imzalayarak NFL’e geri dönmüştü. Bu sezon NFL de 10. Sezonunu geçiren Burress, Chargers karşısında sadece dötr pas yakalayıp, 25 yard kat etse de yaptığı üç touchdown ile takımını galibiyete taşıdı.

Hafta içinde basına, oyun kurucu Mark Sanchez ile halen birbirlerine uyum sağlayamadıklarını söyleyen yıldız wide receiver, bunun zamanla olacağını dile getirmişti. Anlaşılan işler Plaxico Burress için beklediğinden hızlı bir şekilde rayına oturmaya başladı.

34 yaşındaki oyuncu maç sonrasında yaptığı açıklamada, “Her Pazar sabahı uyandığınızda iyi olmak istersiniz. Taraftarlar sizin iyi oynadığınızı görmek için para verip, stada geliyorlar. Ben önceki haftalarda iyi oynadığımı düşünmüyordum. Şuanki performansım ise memnuniyet verici.” diye konuştu.

Bu sezon çıktığı yedi maçta 18 pas yakalayan Plaxico Burress’un 243 yard ve beş touchdown’ı bulunuyor.

İki sezondur AFC finali oynayan ancak Super Bowl’un kapısından dönen New York Jets’in bu sezon dört galibiyeti ve üç mağlubiyeti bulunuyor. 2008 yılında Super Bowl’da son saniyelerde tuttuğu touchdown pasıyla New York Giants’a Super Bowl’u kazandıran Plaxico Burress bakalım sezon sonunda bir başka New York ekibiyle ikinci bir yüzük kazanabilecek mi?

Yazan: Haber Servisi