NFL de sekizinci haftada Minnesota Vikings ve Carolina Panthers Carolina’daki Bank Of America stadyumunda karşı karşıya geldi. Çekişmeli geçen karşılaşmayı Vikings son çeyrekte kicker Ryan Longwell’in 31 yardlık field goal’ü ile 24-21 kazanmasını bildi.

Vikings’de geçen sezon sonunda takımdan ayrılan yıldız oyun kurucu Brett Favre’ın yerini alan deneyimli oyun kurucu Donovan McNabb bu sezon takımın başındayken tek galibiyet 5. haftada Arizona Cardinals karşısında 34-10’luk skorla gelmişti. Minnesota ikinci galibiyetini ise Pazar akşamı yeni sezona çaylak oyun kurucu Cam Newton ile iddialı giren ancak 7 maçta ancak 2 galibiyet alabilen Carolina Panthers karşısında aldı.

Veteran oyun kurucu McNabb’den istediği verimi alamayan Vikings maça bu sezon 12. sıradan draft ettiği çaylak QB’si Christian Ponder ile başladı. Ponder 28 denemede 18 başarılı pas ile 236 yard pas ve 1 Touchdown atarak iyi bir oyun ortaya koydu ve takıma yavaş da olsa alıştığını gösterdi.

Yıldız running back Adrian Peterson ise takımına 21 koşuda 86 yard ile 1 touchdown, 5 pas tutmada 76 yard ve 1 Touchdown ile takımını galibiyete taşırken Brett Favre’dan boşalan takım lideri rolünü ele almış olduğunu herkese gösterdi.
Carolina Panthers ise bu yıl 1. sıradan draft ederek büyük umutlar bağladığı oyun kurucu Cam Newton 35 denemede 22 başarılı pas ile 290 yard pas ve 3 touchdown,  6 koşu denemesinde 53 yard ve 1 Fumble ile oynarken bu çabası takımını galibiyete taşıyamadı.

Yazan: Haber Servisi