Kız arkadaşının kanlar içinde kalmasına neden olan olayda onu boğmaya çalıştığı iddia edilen Minnesota Vikings cornerback’i Chris Cook takımı tarafından maaşsız olmak üzere süresiz uzaklaştırıldı.

Takım Salı gününün ilerleyen saatlerinde bir açıklamayla uzaklaştırmayı duyurdu ve iddiaları “çok rahatsız edici ve hayal kırıklığı yaratan” olarak niteledi ama “doğru zaman gelene kadar.” başka bir yorum yapılmayacağını bildirdi.

Cook Salı sabahı üç yıl kadar hapis cezası ve 5 bin Dolar para cezası taşıyan boğma yoluyla ciddi saldırıyla suçlandı. Eyalet yönergeleri ise bir yıl bir günlük bir cezayı gerektiriyor.

Cook 40 bin Dolar ödedikten sonra Cumartesi sabahı takım tesislerine yakın olan Eden Prairie’deki evinde tutuklandığından beri bulunduğu hapisten şartlı salıverildi.

24 yaşındaki Cook’un şartlı salıverilmesi şehir sınırlarının dışına çıkmasını yasakladığı için zaten takımla deplasman maçlarına gitmesi mümkün değil. Cook’un Çarşamba öğleden sonraya mahkemede duruşmaya çıkması bekleniyor.

Yasal süreç ve takımın kararının yanı sıra Cook NFL tarafından da cezalandırılabilir. NFL sözcüsü Greg Aiello ligin konuyla ilgili inceleme başlattığını belirtti.

Şikayete göre Cook Cumartesi gününün erken saatlerinde 10 aydır birlikte olduğu kız arkadaşının eski bir erkek arkadaşıyla konuştuğunu öğrendiğinde sinirlendi. Kadının polise verdiği ifadesinden Cook’un kendisini yatağa attığı, üzerine çıkarak eliyle boğazını sıkarak nefes almasını engellediğini belirtti.

Şikayette bayanın Cook’un omuzuna uzanan saçlarını çekerek kurtuldulduğu, hemen sonrasında ise Cook’un kulağına vurarak duvara savrulmasına neden olduğu belirtiliyor.

Cook’ un avukatı David Valentini basın mensuplarına müvekkilinin “elbette” pişman olduğunu ve durum dolayısıyla “mutlu olmadığını” açıkladı. Valentini açıklamasına “Orada oturduğu için üzgündü. Maçı kaçırdığı için üzgündü. Olan olay dolayısıyla üzgündü.” diyerek devam etti.

Salı günü Twitter hesabından taraftarlardan, Vikings yönetimi ve koçlarından, takım arkadaşlarından, arkadaşlarından ve ailesinden özür dileyen Cook “Her olayda iki bakış açısı vardır!!” diye ekledi.

Yazan: Haber Servisi