Buffalo Bills, oyun kurucusu Ryan Fitzpatrick ile altı yıllığına 59 milyon dolarlık yeni bir sözleşme imzaladı. Cuma günü yapılan bu sözleşme ile birlikte Fitzpatrick, Bills için geleceğin quaterback’i olmuş oldu.

Yeni kontratı ile birlikte Bills oyuncuları arasında en çok kazanan isim olacak olan Fitzpatrick’in kontratının 24 milyon dolarının garanti olduğu bildirildi. Harvard mezunu oyuncu bu sezon 3.22 milyon dolar kazanıyordu.

Fitzpatrick’in önderliğindeki Buffalo Bills bu sezon altı maçta dört galibiyet, iki mağlubiyet almış durumda. Buffalo ekibi bu sezon NFL’de en çok sayı üreten takımlar arasında üçüncü sırada bulunuyor.

2005 NFL Draftı’nda St. Louis Rams tarafından draft edilen 29 yaşındaki oyuncu 2009 yılında free agent olarak Buffalo Bills ile anlaşmıştı.

1999’da Doug Flutie’den sonra Bills’in kontratını yenilediği ilk quarterback olan Fitzpatrick, geçtiğimiz sezon ilk 11’e yerleşmiş ve 2010 sezonunda 13 maçta 3,000 yard, 23 touchdown pası, 15 interception ile oynamıştı.

Bills kariyerinde çıktığı maçlarda 13 galibiyet, 15 mağlubiyeti bulunan Fitzpatrick bu sezon altı maçta 1,477 yard, 12 touchdown pası ve 6 interception ile oynuyor.

Öte yandan Pazar günü Toronto’da Washington Redskins ile karşılaşacak olan Buffalo Bills’deki bir diğer önemli gelişme Shawne Merriman’ın sezonu kapaması oldu.

Yıldız linebacker’ın sağ ayak aşil tendonundan sakatlandığı ve ameliyat olacağı açıklandı. Geçtiğimiz sezon Buffalo Bills’e transfer olan Merriman, bu sezon ki performansıyla sahada dışındaki sorunlarını ardında bırakmış gözüküyordu.

Merriman, bu sezon beş maça ilk 11’de başlamış ve dokuz tackle yapmıştı.


Yazan: Haber Servisi