NFL’de sezonun yedinci haftası geride kalırken rekorlarda art arda gelmeye devam ediyor. Pazar gecesi oynanan Dallas Cowboys – St. Louis Rams maçına Dallas Cowboys’un bu sezon üçüncü tur, yedinci sıradan draft ettiği çaylak running back DeMarco Murrey damgasını vurdu.

Çaylak sezonunun ilk altı haftasında sadece 71 yard koşabilen yapabilen Murray bu hafta St. Louis Rams karşısında adeta patlama yaparak hem takımına galibiyeti getirdi hem de iki adet takım rekoru birden kırdı.

23 yaşındaki oyuncu Dallas’ın 34 – 7 kazandığı karşılaşmada 25 koşu oyununda 253 yard koşarak Cowboys tarihinde bir maçta en çok yard koşan oyuncu oldu. 91 yard’lık koşu touchdown’ı ile de şanlı Cowboys tarihine adını yazdıran Murray, Cowboys tarihinde en uzun koşu touchdown’ını yapan ikinci oyuncu oldu.

Bu hafta takımın as running back’i Felix Jones’un sakatlığından sonra formayı kapan DeMarco Murray, NFL tarihinin en büyük koşu performanslarından birini sahneleyerek adeta ileride ne kadar büyük bir yıldız olacağının sinyallerini vermiş oldu.

Dallas Cowboys’un bir maçta en uzun koşu touchdown’ı yapan oyuncusu ise halen Hall of Fame üyesi Tony Dorsett’e ait. Dorsett’in 1983 yılındaki 99 yardlık touchdown koşusu, NFL tarihindeki en uzun koşu touchdown’ı olarak yerini koruyor.

Maçı 34 -7 kazanan Dallas ise playoff’lar için şansını devam ettirdi. Cowboysda yıldız oyun kurucu Tony Romo maçı 24 pas denemesinde 14 isabet, 166 pas yardı ve iki Touchdown ile tamamlayarak etkili bir oyun oynadı ancak Murray’nin performansı sonrasında pek ön plana çıkmasına gerek kalmadı.

St. Louis Rams’de ise sakat olan QB Sam Bradford’un yokluğunda onun yerine ilk on birde yer alan QB A.J. Feeley ise 33 pas denemesinde, 20 isabet, 196 pas yardı ve 1 interception ile oynayarak başarısız bir görüntü ortaya koydu.

Öte yandan St. Louis sezon başından bu yana oynadığı altı maçı da kaybederek kötü gidişini sürdürdü. 2007 sezonunda üç galibiyet, 2008 sezonunda iki galibiyet, 2009 sezonunda ise bir galibiyet alan Rams, geçtiğimiz yıl 2010 draftının bir numarası Sam Bradford’ın gelişi ile toparlanarak sezonu 7 galibiyet, 9 mağlubiyet ile kapatmıştı.

Bu sezon offensive line’daki sıkıntılar, Bradford’ın formsuzluğu ve RB bölgesindeki sakatlıklarla, kötü günler St. Louis’e geri dönmüş gözüküyor.

Yazan: Haber Servisi